Ošljak: Radovi u luci idu prema planu, uskoro stiže i Steora pametna klupa

Ošljak: Radovi u luci idu prema planu, uskoro stiže i Steora pametna klupa

OŠLJAK – Radovi na sanaciji glavnoga gata u ošljačkoj luci, koje je 9. travnja na Ošljaku pokrenula Županijska lučka uprava, odvijaju se prema planu.

Iako je predviđeni rok sanacije dva mjeseca, radovi će vjerojatno trajati 35 dana, odnosno do sredine svibnja. A tada će se na ošljačkoj rivi postaviti i Steora pametna klupa, čiju je nabavu osigurala Općina Preko, a prije nekoliko dana na otok su je dopremili djelatnici proizvođača, tvrtke Include iz Solina.
 
Steora pametne klupe, koje rade putem solarnog napajanja, nude mogućnost povezivanja na Internet preko dostupne Wi-Fi mreže te punjenje mobitela i svih elektoničkih uređaja preko ugrađenih USB ulaza. Prošle godine, u sklopu projekta Općine Preko Avantura otok, postavljeno je osam pametnih klupa između Preka i Ugljana.
 
Prije nekoliko dana Steora pametne klupe Županijska lučka uprava 
postavila je u lukama Sali i Mandre. Radove vrijedne 30.040 kuna (bez PDV-a) izvela je tvrtka Include, kao nositelj projekta Županijska lučka uprava sudjelovala je u postavljanju jedne klupe u Salima, dok je Općina Sali financirala drugu klupu. U luci Mandre Županijska lučka uprava Zadar snosila je cjelokupne troškove. 
 
Vrijednost sanacije glavnoga gata u luci Ošljak iznosi 570.688 kuna bez PDV-a, radove izvodi Jadranski ronilački servis iz Šibenika, a stručni nadzor ured ovlaštenog inženjera građevinarstva Željka Čirjaka.