“Dnevnik na otocima” Nove TV stiže na Pašman i Ugljan

“Dnevnik na otocima” Nove TV stiže na Pašman i Ugljan

PREKO – Dnevnik Nove TV počeo je prije mjesec dana s informativnim serijalom “Dnevnik na otocima”.

Novinari Ivana Pezo Moskaljov i Šime Vičević posjetili su već mnoge otoke, neke i na zadarskom području, a ovaj tjedan, u ponedjeljak i utorak, ekipa Nove TV zaustavit će se na Pašmanu i Ugljanu.

Snimatelj Kruno Matošević i novinar Šime Vičević u ponedjeljak će se javiti iz Dobropoljane, ali i drugih mjesta između Tkona i Ždrelca.

– Imat ćemo prilog iz Tkona, s potpisivanja ugovora za nastavak gradnje trajektne luke, razgovarali smo s mnogim ljudima, općinskim načelnicima, a jedna od tema svakako je bila i inicijativa da se Pašman mostom poveže s kopnom. Javljanje uživo oko 19.45 sati realizirat ćemo iz Dobropoljane, a domaćini će nam biti KUD Bokolje i Nevena Dujmović Prizmić, najavljuje Šime Vičević.

U utorak, putovanje Ugljanom započet će u Kukljici, posjetit će i Kali te mjesta u Općini Preko, gdje će također pokušati doznati kako se živi na otocima izvan sezone.

U središnji Dnevnik reporteri Nove TV javit će se iz Preka, gdje će ih ugostiti Udruga žena Luzor, koja njeguje običaje svoga mjesta, a ispričat će im i riču o 16 lavandijera.

Posjećivanjem hrvatskih otoka Dnevnik Nove TV nastavlja s pričama koje se bave svakodnevnim životom građana i daje im priliku da javno progovore o temama koje su im važne.
 
– Želimo istražiti kako se na otocima živi kada nema turista i koji su problemi onih koji na otoku borave cijele godine. Suočavaju se s iseljavanjem, zatvorenim školama ili lošom prometnom povezanošću, a pojedini otoci nemaju ambulantu, poštu ni trgovinu. Sve su to činjenice koje će biti zanimljive gledateljima, smatra Šime Vičević.
 
Dnevnik Nove TV počinje s emitiranjem u 19.15 sati, a prilozi o Pašmanu i Ugljanu bit će u ponedjeljak i utorak između 19.45 i 20 sati.