Općina Kali domaćin obilježavanja Dana narcisa za Ugljan i Pašman

Općina Kali domaćin obilježavanja Dana narcisa za Ugljan i Pašman

KALI – Javnozdravstvena kampanja Dan narcisa, posvećena borbi protiv raka dojke, obilježava se u svim većim gradovima Hrvatske. Akcija će se održati u subotu, 24. ožujka od motom “Zdravlje – svjetlo života!”.

I ove godine u kampanju će se uključiti otoci Ugljan i Pašman, a domaćin desete po redu akcije za otoke bit će Općina Kali, gdje će se u subotu, 24. ožujka u 10 sati, na Mulu kod Uljare (u slučaju lošeg vremena kod Doma) okupiti otočne udruge i KUD-ovi.

Uz darivanje narcisa, simbola izdržljivosti, svjetla i proljeća, stanovnike otoka Ugljana i Pašmana očekuje i bogat kulturni program koji su pripremili domaćini, mještani  Kali, uz pomoć Udruge Kančuolica.

U programu će sudjelovati KUD Posestrine i pobratimi, Mažoretkinje otoka Ugljana i Pašmana, Udruga Zadarske mažoretkinje, djeca Područne škole Kali te glumica i redateljica Milena Dundov. U akciji će sudjelovati i Marko Kolega, načelnik Općine Kali, Ina Kolega, direktorica TZO Kali, i dr. Silvestra Kolega, koja će održati prigodan govor na temu prevenciji raka dojke. 

Otočani su svih ovih godina pokazati veliko srce i spremnost da prikupljenim novcem pomognu opremanju novog Onkološkog odjela Opće bolnice Zadar, točnije da pomognu u nabavi aparata za zračenje onkoloških bolesnika. U proteklih devet godina prikupili su ukupno 96.765 kuna.

Idejni pokretač ove akcije na otocima Ugljanu i Pašmanu je Vesna Benić, koja godinama surađuje s udrugom Europa Donna Zadar.

Obilježavanju Dana narcisa u Kalima prisustvovat će otočne udruge: Udruga žena Kukljica iz Kukljice, Kančuolica iz Kali, Luzor iz Preka, KUD Sv. Ante iz Lukorana, Udruga žena Sv. Fume iz Sutomišćice, Aria i  Điran iz Ugljana, Levanda i KUD Sv. Luka iz Ždrelca.