Košarkašice OŠ Valentina Klarina treće na županijskom natjecanju

Košarkašice OŠ Valentina Klarina treće na županijskom natjecanju

PREKO – Košarkaška ekipa učenica OŠ Valentina Klarina iz Preka osvojila je treće mjesto u završnici županijskog ženskog košarkaškog turnira za osnovne škole koji se ovaj tjedan održao u Sportskom centru Višnjik u Zadru.

Prvo mjesto zauzela je OŠ Šime Budinića iz Zadra, a drugo OŠ Vladimira Nazora iz Škabrnje. Pod vodstvom učiteljice tjelesne i zdravstvene kulture Ane Čačić, u ekipi OŠ Valentina Klarina igrale su Emma Boško, Ema Ćuća, Cecilija Kolega, Laura Pavin, Sara Ranj, Magdalena Švorinić, Ivona Meštrić, Cvita Perić, Dorotea Kolega i Sara Štrmelj. 

Prema riječima ravnatelja škole Kristijana Smuda, ovo nije prvi uspjeh preških košarkašica na županijskom natjecanju, neke djevojčice marljivo treniraju i u Košarkaškom klubu Zara iz Zadra, koji malu “košarkašku podružnicu” ima i na našem otoku, a trenira ih Ana Vrsaljko.

Natjecanje u Zadru održalo se u organizaciji i pod pokroviteljstvom Županijskog saveza školskog sporta Zadarske županije, koji je organizator školskih sportskih natjecanja  u košarci, nogometu, rukometu i odbojci.