Park prirode Telašćica traži volontere za ljetnu Eko patrolu

Park prirode Telašćica traži volontere za ljetnu Eko patrolu

PREKO – Naša mora čovjek pretvara u najveća odlagališta otpada na svijetu! Procjenjuje se da do 12 milijuna tona plastike godišnje ulazi u naša mora diljem svijeta te da oko 80% onečišćenja svjetskih mora otpada na plastiku. Taj otpad u more dospijeva bacanjem s brodova ili obale, dopuhivanjem vjetrom s kopna i putem morskih struja. 

Dođi i uključi se u ekipu Eko patrole! Očuvajmo okoliš zajedno, pomozi nam skupljati otpad i naplavine u Telašćici, neka nam bude čista najljepša uvala na Jadranu!

Eko patrola odlazi na teren s djelatnicima Parka prirode, prikuplja i za potrebe recikliranja razvrstava naplavljeni otpad, odlaže i priprema prikupljeni otpad za odvoz i na taj način izravno doprinosi očuvanju i zaštiti Telašćice i Jadranskog mora te doprinosi podizanju svijesti javnosti o problematici morskog otpada.

Radno vrijeme volontera je na dnevnoj bazi od 8 -13 sati, šest dana u tjednu, od ponedjeljka do subote. Volonteri rade na obalnom pojasu uvala i plaža na području PP Telašćica. Akcije čišćenja će se prvenstveno provoditi na području uvala u kojima je zabilježena najveća količina otpada.

Smještaj je osiguran i besplatan – u zajedničkoj spavaonici u uvali Mir u Parku prirode. Sanitarni čvor i kupaonica udaljeni su dvadesetak metara od spavaonice. Prehrana je osigurana i besplatna, a uključuje jedan topli obrok dnevno u priručnoj kuhinji službe Parka prirode u uvali Mir. PP Telašćica osigurat će prijevoz volontera od mjesta njihova smještaja u sklopu Parka prirode do mjesta rada. Putne troškove dolaska i odlaska iz Parka prirode volonteri snose sami.

Ostale informacije o volontiranju i prijavi potražite OVDJE