Prijave za Škraping primaju se još ovaj tjedan – do petka u 12 sati!

Prijave za Škraping primaju se još ovaj tjedan – do petka u 12 sati!

TKON – Ušli smo u posljednji tjedan prijava za najpopularniju otočnu treking utrku Škraping, koja će se održati u subotu, 3. ožujka.

Dosad je prijavljeno 1100 natjecatelja, a prijave će biti otvorene do petka, 23. veljače u 12 sati. Prijava se šalje isključivo online putem prijavnice na web stranici stotinka.hr, a valjana je samo ona prijava uz koju je uplaćena startnina.

Ususret glavnoj utrci, u nedjelju, 25. veljače počet će Škraping tjedan, a otvorit će ga Planinarsko društvo Belveder iz Biograda i volonteri s otoka Pašmana čišćenjem putova i staza na otoku Pašmanu.

U utorak, 27. veljače u 11 sati u područnoj školi u Tkonu održat će se radionica izrade tradicionalnog kolača smokvenjaka, a u četvrtak, 1. ožujka od 17 do 19 sati u Domu za kulturu u Tkonu turnir u šahu, a u 20 sati predstava „Ćakule ispo’ javora“.

U petak, 2. ožujka u 19 sati u šatoru na Mulu veliki gastronomski stručnjak i književnik Veljko Barbieri održat će kulinarski show. U pripremanju specijaliteta pridružit će mu se i lokalni ugostitelji, a večer će svojim nastupom uveličati Pučki pivači sv. Tome apostola. U nedjelju, 4. ožujka u sklopu Škrapića i djeca će moći uživati u zdravom obroku koji će pripremati Veljko Barbieri.