Matia Pažanin iz Preka i Efa Zelenčić iz Kali na festivalu “Svjetlost dolazi”

Matia Pažanin iz Preka i Efa Zelenčić iz Kali na festivalu “Svjetlost dolazi”

PREKO – Udruga “Stihovi i Note” iz Kukljice objavila je rezultate natječaja za međunarodni 6. Festival duhovne glazbe “Svjetlost dolazi” Zadar 2018., koji će se u travnju održati u HNK Zadar.

Među14 odabranih izvođača, na festivalu “Svjetlost dolazi” nastupit će i Matia Pažanin iz Preka i Efa Zelenčić iz Kali, inače članice nagrađivane Dječje klape Baliniera, uz pratnju župnog dječjeg zbora Sv. Fume Sutomišćica-Poljana. Izvodit će pjesmu “Vodi me, vodi” autora glazbe i teksta Olivera Telca iz Sutomišćice i autora aranžmana Damira Fenricha iz Preka.

Festival duhovne glazbe “Svjetlost dolazi” od početka je prepoznat ne samo u Zadru i drugim dijelovima Hrvatske, nego i u inozemstvu kao kvalitetna glazbena kulturna manifestacija. Prema riječima ravnateljice festivala Vesne Benić, ove godine izvođači će nastupiti uz pratnju festivalskog benda pod ravnanjem Saše Miočića, a uskoro će biti poznati članovi stručnog ocjenjivačkog žirija i revijalni gosti.

Na festivalu se izvodi moderna kršćanska glazba, a nagrade će se dodijeliti za najbolji tekst, glazbu, aranžman te nagrade stručnog ocjenjivačkog žirija i publike. Festivalske nagrade izradit će poznata umjetnica Dunja Cossetto iz Zagreba, koja koristi tehniku fuzija stakla spajanjem slojeva stakla u boji i bez boje na temperaturi do 900 ° C – flos staklo i staklo u boji – tehnika taljenja.

Ravnateljica Vesna Benić zahvaljuje svima koji su ove godine prijavili skladbe na natječaj te ovim putem čestita izabranim autorima i izvođačima. Šesti Festival duhovne glazbe “Svjetlost dolazi” Zadar 2018. održat će se 20. travnja u HNK Zadar u 19.30 sati.

 
Na javno raspisani natječaj pristigla je 21 skladba, a odabrano je 14 izvođača:
 
1. ANITA NIKIĆ – “Aleluja” – ZADAR
2. ANJA GRABAR – “U Bogu je mir” – ZAGREB
3. JOŠKO PERIĆ – “Dođi na most” – SPLIT
4. BRANKO PERKOVIĆ – “Zov svete krvi” – SLAVONSKI BROD
5. SANELLA BAČIĆ – “Jesam li dostojna tebe” – ZADAR
6. HOŠEA&ESTERA – “Isus i ja” – LIPIK
7. VEDRAN VEGAR – “Bog te voli” – KNIN
8. MARIJANA MILIĆ – “Ruka ljubavi” – RIJEKA
9. JELENA SKOKO i KATARINA ČOLAK -“Na križu” – ŠIROKI BRIJEG, BiH
10.KORNELIJA&MIHOVIL DOROTIĆ – “Ješua” – BREGANA
11.TEA VIDAIĆ – “Kraljica savjeta” – ZADAR
12.MATIA PAŽANIN i EFA ZELENČIĆ – “Vodi nas, vodi” – PREKO/KALI, OTOK UGLJAN
13.LUKA BRALA -“Pred tebe dolazim” – POSEDARJE
14.VIS DAVID -“Susret” – KNIN