Učenici 8b razreda pobjednici Karaoke natjecanja u preškoj školi

Učenici 8b razreda pobjednici Karaoke natjecanja u preškoj školi

PREKO – S osvojenih 30 glasova za izvedbu naslovne pjesme iz filma “Grease” (Briljantin) “You’re The One That I Want”, učenici 8b razreda pobjednici su Karaoke natjecanja organiziranog u povodu Valentinova u OŠ Valentina Klarina u Preku.

Drugo mjesto i 28 bodova dobili su učenici 7a razreda i Matia Pažanin, koja je otpjevala hit Justina Biebera “Let Me Love You”, a sa 27 bodova treće mjesto zauzeli su predstavnici 6a razreda s pjesmom “Nije htjela” Kemala Montena.

Odlučio je tako stručni žiri u kojemu su bile učiteljica glazbene kulture Terezina Bytyqi, pedagoginja Petra Hrvatin Gvardiol i učiteljica tjelesne kulture Ana Čačić, a prema aplauzu koji su dobili na otvorenoj sceni, njihovo je mišljenje, očito, dijelila i publika u kojoj su bili kolege, roditelji i nastavnici.

Tradicionalno Karaoke natjecanje uoči Valentinova učenici OŠ Valentina Klarina u Preku organiziraju od 2006. godine pod mentorstvom učiteljice hrvatskoga jezika Linde Kolega, koja je prijašnjih godina u suradnji s razrednicima pripremala i tematske pjesničke večeri.

– Posljednje dvije godine za učenike od petog do osmog razreda organiziramo samo Karaoke natjecanje za koje moraju pripremiti ljubavnu pjesmu u dogovoru s razrednicima i po izboru plesnu točku. Nekada smo imali zidne novine i školski list, obrađivali različite teme, pa i Valentinovo, sada s novinarskom grupom objavljujemo   tekstove na mrežnoj stranici škole, kaže učiteljica Linda Kolega, koja je na kraju natjecanja sa svojih devet kolegica iznenadila učenike pjesmom Novih fosila “Za dobra stara vremena”.

Nakon službenog dijela, dok je žiri među osam natjecateljskih skupina odlučivao o najboljima, nastupila je Dječja klapa Baliniera sastavljena od učenika OŠ Valentina Klarina, koja je prije nepunih mjesec dana na Međunarodnom natjecanju zborova Istria Cantat u Puli osvojila prvo mjesto u kategoriji folklorne zborske glazbe.

Jednosatni program Karaoka posvećen Valentinovu vodili su učenici Nina Ivanov i Roko Vidov, a tko je sve sudjelovao i kakvu je koreografiju odabrao za nastup, pogledajte u FOTOGALERIJI.