Domino-kostimi ugljanskih “lastavica” na Karnevaliću 057 u Zadru

Domino-kostimi ugljanskih “lastavica” na Karnevaliću 057 u Zadru

PREKO – Od Branimirove obale do Foruma, više od 700 djece u 22 skupine, u velikoj maškaranoj povorci prodefiliralo je Zadrom na tradicionalnom Karnevaliću 057. 

Oblaci, bubamare, rockeri, ovčice, nogometna momčad, afričko pleme, pingvini, navijači, slikari, anđeli… svi dobro raspoloženi, raspjevani i nasmijani, od najmlađeg predškolskog uzrasta do nižih razreda osnovne škole. Među njima i 14 mališana Dječjeg vrtića Lastavica iz Preka, grupe predškolaca, Cvjetića iz Lukorana, Sovica iz Preka u svojim upečatljivim domino kostimima i u pratnji teta Matije Titulić, Adrijane Marcelić i ravnateljice vrtića Đane Jadrijev.

Kao i za prošlotjedni Dječji karneval u Viru, u osmišljavanju i izradi kostima sudjelovale su sve odgajateljice DV Lastavica, a prema riječima ravnateljice  Jadrijev, od ideje do realizacije prošlo je malo manje od mjesec dana.

Unatoč prohladnom vremenu koje ih je pratilo od ukracaja u brod do povratka, svi su bili dobro raspoloženi i spremni na druženje sa svojim vršnjacima iz Dječjeg vrtića Srdelica iz Kali i Dječjeg vrtića Ćok iz Tkona. Za popularni zadarski Karnevalić ćoci su se pretvorili u oblake, a srdelice u afričko pleme.

Nažalost, zbog loše vremenske prognoze, drugi dan Karnevalića, koji se trebao održati u srijedu, 7. ožujka, odgođen je za prvi sunčani dan.

Kako su se mali boduli proveli na Karnevaliću 057, pogledajte u FOTOGALERIJI