Sa zvonika sv. Stošije spušten 25-metarski hrvatski stijeg

Sa zvonika sv. Stošije spušten 25-metarski hrvatski stijeg

PREKO/ZADAR – Spuštanjem 25-metarske hrvatske zastave sa zvonika katedrale sv. Stošije, u Zadru je u subotu nastavljeno svečano obilježavanje 25. obljetnice Vojno-redarstvene operacije Maslenica ’93. 

Pred nekoliko tisuća građana okupljenih na Forumu i Obali kralja Petra Krešimira IV., točno u podne general-bojnik Mladen Fuzul, zapovjednik Zapovjedništva za potporu Oružanih snaga RH, dao je znak pripadnicima Hrvatske vojske, predvođenima počasnom gardom, da sa 61-metarskog zvonika razviju hrvatskih stijeg.

– U akciji Maslenica spojili smo jug i sjever Hrvatske i omogućili građanima Zadra i dijelu stanovnika Zadarske županije da žive lakše, da ne budu pod neposrednim udarom neprijateljskih snaga. Ovo je velika i značajna obljetnica, ne samo za branitelje koji su sudjelovali u akciji Maslenica nego za cijelu državu. Danas se sjećamo naših prijatelja koji su položili živote i kojima dugujemo najviše za ovo što danas imamo. Presretan sam kad vidim koliko se ljudi okupilo i prisustvuje ovoj velikoj proslavi, kazao je general-bojnik Mladen Fuzul.

Poseban obol subotnjoj proslavi dala je akro grupa Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane Krila Oluje, koja je na nebu iznad Zadra i Zadarskog kanala izvela 20-minutni prigodni letački program.

Središnji dan i svečanost obilježavanja 25. obljetnice akcije Maslenica ’93. bit će u ponedjeljak, 22. siječnja, kada će se održati mimohod ratnih postrojbi sa zastavama te svečana akademija u Hrvatskom narodnom kazalištu.

Kako je bilo na obilježavanju 25. obljetnice Vojno-redarstvene operacije Maslenica ’93. na Forumu i zadarskoj Rivi, ogledajte u FOTOGALERIJI