U sljedeća dva mjeseca trajektne karte vikendom 20 posto jeftinije

U sljedeća dva mjeseca trajektne karte vikendom 20 posto jeftinije

PREKO – Od 19. siječnja do 18. ožujka 2018. godine trajektni prijevoz vikendom, od petka do nedjelje, za sve koji ne žive na otoku pojeftinit će 20 posto. 

Cilj akcije, kako je pojasila ravnateljica Agencije za obalni linijski pomorski promet Paula Vidović, a o čemu je bilo riječi i za nedavnih sastanaka s predstavnicima lokalnih i županijskih uprava, jest potaknuti putovanja na otoke u tzv. niskoj sezoni. 

– Popust će vrijediti svaki vikend, od petka, 19. siječnja, do nedjelje, 18. ožujka, na svim trajektnim linijama državnog brodara Jadrolinije i Rapske plovidbe, potvrdila je ravnateljica Agencije Paula Vidović, te istaknula kako je cilj potaknuti putovanja na otoke korisnika koji žive na kopnu i inače plaćaju punu cijenu trajektnih karata. Među njima su i brojni otočani s prebivalištem na kopnu koji na otocima obrađuju maslinike ili, pak, vikendom posjećuju roditelje.

Popust će vrijediti za djecu od 3 do 12 godina, fizičke osobe, osobne automobile do pet i više od pet metara, motocikle, mopede, bicikle… pa će tako s popustom od 20 posto vikend karta na liniji Zadar (Gaženica) – Preko za odraslu osobu stajati 12, a za automobil 68,80 kuna.

Nakon dva mjeseca, analizirat će se rezultati, odnosno interes putnika i donijeti odluka hoće li akcija biti nastavljena.