Zbog olujnog juga trajekt “Vladimir Nazor” nije mogao pristati u Preku

Zbog olujnog juga trajekt “Vladimir Nazor” nije mogao pristati u Preku

PREKO – Zbog olujnog juga, trajekt “Vladimir Nazor”, koji je iz Zadra krenuo u 21.15 sati, nije mogao pristati u Preku.

Prema riječima putnika, trajekt je krenuo iz Gaženice u 20.45 sati i kada je oko 21.20 stigao do Preka, pod naletom olujnog juga nije mogao pristati te se vratio u Zadar. Na trajektu je bilo oko 20-ak automobila i više od stotinu putnika, većinom Prečana, članova KUD-a Preko, crkevenog zbora i Udruge žena Luzor, koji su se vraćali s gostovanja u zadarskoj katedrali, gdje su sa zborom Condura Croatica izveli pasionski oratorij “Svit za Spasom vapije”.

Unatoč tome što je Jadrolinija na svojoj mrežnoj stranici objavila da je od 20.45 sati u prekidu trajektna linija 431 Zadar – Preko, putnici su ukrcani u mali trajekt “Vladimir Nazor” i vraćeni u Zadar. Hoće li se i kada će uspostaviti normalan trajektni promet, putnike nije nitko obavijestio sve dok nisu ponovno pristali u Gaženicu, kada im je dežurni dispečer rekao da do jutra na liniji Zadar – Preko neće prometovati nijedan trajekt..

Inače, na zadarskom području u prekidu su od 15.30 sati brodska linija 431A  Zadar – Preko i trajektna linija 401 Zadar – Ist – Olib – Silba – Premuda.