Do 8. siječnja PU zadarska provodi akciju “Mir i dobro”

Do 8. siječnja PU zadarska provodi akciju “Mir i dobro”

PREKO – U prigodi obilježavanja predstojećih božićnih i novogodišnjih blagdana, PU zadarska će i ove godine, do 8. siječnja 2018., provoditi akciju “Mir i dobro”.

Operativna akcija ima za cilj sprječavanje zlouporabe oružja, eksplozivnih i rasprskavajući sredstava, što može rezultirati lakšim ili težim ranjavanjem, propucavanjem i oštećivanjem prozorskih stakala stanova, obiteljskih kuća, javnih prijevoznih sredstava i prijevoznih sredstava u privatnom vlasništvu građana.

Prošle godine bilo je pet stradavanja zbog upotrebe pirotehničkih uređaja u kojima je troje maloljetnika zadobilo tjelesne ozljede, a jedna maloljetna i jedna punoljetna osoba teško su ozlijeđeni. 

Zlouporaba oružja, eksplozivnih i rasprskavajućih sredstava posebice će biti opasna na mjestima većeg okupljanja građana te među najmlađima – djecom. Isto tako, akcija ima za cilj preventivno-represivno djelovanje postići što veći stupanj sigurnosti prometa na cestama i svih sudionika u prometu. U konačnici želimo da predstojeći blagdani proteku u miru i spokoju, bez neželjenih obiteljskih tragedija, poručuju iz PU zadarske.

Na području svake policijske postaje za trajanja akcije provoditi će preventivno-represivne akcije u cestovnom prometu naročito u dane vikenda prije predstojećih blagdana, s ciljem zaprečivanja upravljanja motornim vozilima pod utjecajem alkohola i droga te dosljednog poštivanja ograničenja brzine kretanja vozila kao i Naredbe o ograničenju prometa na cestama.