Božićni koncert i druženje s prijateljima Udruge Điran

Božićni koncert i druženje s prijateljima Udruge Điran

UGLJAN – Tradicionalni Božićni koncert Udruge Điran, koji se u subotu, 16. prosinca sedmi put održao u Domu kulture Ugljan, okupio je izvođače svih generacija s Ugljana i goste s otoka Vira.

U programu su, uz domaćine, sudjelovati Dječja klapa Baliniera, Mješovita klapa Puntadura iz Vira, Mješoviti zbor Crkve Uznesenja B. D. Marije iz Ugljana, Mlade ugljanske učenice, Muška klapa Basket Otok Ugljan i pučki pjesnik Dalibor Bore Mrva, inače najstariji član Udruge Điran.

U pozdravnom govoru, osnivačica i predsjednica Udruge Điran Ingrid Vuchich zahvalila je prijateljima koji su došli na predbožićno druženje, ali koji su ih i sve ove godine podržavali i pratili njihov rad. Kako njihovi mještani, Udruga Aria, koja im je i ovoga puta pomogla urediti dvoranu Doma kulture, tako i Turistička zajednica mjesta Ugljan i Općina Preko.

Iza Udruge Điran uspješna je godina, sudjelovali su na mnogim smotrama folklora, različitim društvenim i kulturnim događanjima ne samo na svom otoku te ostvarili četverodnevno gostovanje u Beču i Salzburgu u sklopu manifestacije Godina kulture Hrvatska – Austrija.

Udruga je osnovana 2004. godine, postala je zaštitni znak Ugljana, a tradicijske vrijednosti koje njeguje i promovira prepoznate su izvan otoka i Zadarske županije. Dosad su već nekoliko puta nastupili u Italiji, Francuskoj, Slovačkoj, Češkoj, Austriji predstavljajući folklorno blago svoga mjesta i otoka. Obnovili su staru narodnu nošnju Ugljana, za što su dobili certifikat izvornosti i originalnosti.

Kako je bilo na Božićnom koncertu Udruge Điran, pogledajte u FOTOGALERIJI