U Zadru otvorena godišnja izložba 19 otočnih fotografa

U Zadru otvorena godišnja izložba 19 otočnih fotografa

PREKO/ZADAR – Devetnaest autora i 37 otočnih priča zabilježenih objektivom fotografa koji žive na otocima ili su na na neki način povezani s njima predstavilo se u četvrtak navečer na izložbi Otočni fotografi u prostorijama Otočnog sabora u Zadru.

Već jedanaestu godinu zaredom Foto-klub Kornat iz Kukljice u prosincu organizira izložbu otočnih fotografa koje pričaju priču o otočnim detaljima i ljudima, moru, regatama, brodovima…

– Autori su nastojali prikazati svoja najnovija i najbolja djela, pa  je tako došla do izražaja raznolikost motiva i tema. Kad je u pitanju prošlost fotografije, tu su djela Josipa Vidova iz Kali koji je prije dvije godine preminuo, ali njegove su fotografije ostale trajno zabilježene pričajući priču o moru, ribarima i pomorcima, rekao je na otvorenju iški fotograf Silvio Panović te najavio kako će nastojati da izložba otočnih fotografa “otputuje” i na druge otoke.

Kao gost, s dvije fotografije predstavio se poznati zadarski fotograf  mlađe generacije Fabio Šimićev s otoka Murtera, a prvi put  svoje su radove izložili Helena Baričević, Julijan Stanin i Andrina  Luić te fotografi s otoka Paga Aldo Meštrović, Krešimir Kiš i Teofil  Dabo. Uz njih, svoje radove s otočnim motivima izložili su Pablo Bilosnić, Tomislav Marjan Bilosnić, Zdravko Blagdan, Tomislav Ivanov, Ante Jaša, Jasna Marcelić, Ivo Markulin, Suzana Meštrić, Aldo Meštrović, Silvio Panović, Robbie Šangulin i Jerolim Vulić.

U programu su sudjelovali pjesnikinja Ana Trninić, pjesnik Ante M. Šarunić i glumac Mirko Šatalić, a izložbu je otvorila prof. Andreja Baraba, viša savjetnica u Upravnom odjelu za razvitak otoka i zaštitu okoliša Grada Zadara. 

Fotografije je odabrao Ante Jaša, predsjednik Foto-kluba Kornat, a mogu se razgledati do 31. siječnja 2018. u prostorijama Otočnog sabora.

 

Fotografija Marin Gospić/Zadarski list