U sklopu “Adventa u Kalima” humanitarni koncert za Enu Škoda

U sklopu “Adventa u Kalima” humanitarni koncert za Enu Škoda

KALI – Manifestacija „Advent u Kalima“ ove godine počinje u petak, 15. prosinca, a većina blagdanskih događanja održat će se na glavnom općinskom trgu Marnjiva i u Domu kulture. 

Organizatori četvrtog po redu „Adventa u Kalima“ su kaljske udruge Kančuolica, DDK Kali, Općina Kali, TZO Kali, Dječji vrtić Srdelica, Mažoretkinje Ugljana i Pašmana i drugi.

U petak 15. prosinca od 16 sati u Domu će nastupiti kaljski osnovnoškolci, Klapa Kali, Folklorna skupina Kualjske posestrine i pobratini, a sve uz prigodnu božićnu gastro ponudu sa štandova, frite, palačinke, kolači, kuhano vino, i prodajnu izložbu božićnih ukrasa, slika i rukotvorina.

Sutradan, u subotu, 16. prosinca od 16 sati na Trgu Marnjiva bit će otvoreni štandovi s božićnim slasticama, a u 20 sati u kino-dvorani Doma kulture održat će se humanitarni koncert za pomoć djevojčici Enu Škoda. Nastupit će kalpe Kolapjani iz Siska, Munita iz Zadra, Basket iz Ugljana i Klapa Kali. Sav prihod od koncerta namijenjen je za liječenje osmogodišnje djevojčice Ene Škoda. 

U nedjelju, 17. prosinca u Crkvi sv. Lovre u Kalima održat će se božićni koncert, a u petak, 22. prosinca u 16 sati u Domu kulture održat će se priredba za djecu „Božićna čarolija“ uz nastup djece iz kaljskog vrtića Srdelica, Mažoretkinje otoka Ugljana i Pašmana te posjet Djeda Mraza koji će djeci podijeliti darove.