Uz pjesmu i domaće specijalitete održan prvi “Božićni susret udruga”

Uz pjesmu i domaće specijalitete održan prvi “Božićni susret udruga”

PREKO – U sklopu programa “Prosinac u Općini Preko”, Udruga žena Luzor organizirala je u POU Dom na žalu “Božićni susret udruga” koje djeluju na području općine i nezaobilazni su sudionici svih društvenih događanja, ali i čuvari otočne kulture, tradicije i baštine.

– Drago nam je da ste se odazvali i podržali ovo predbožićno okupljanje koje će, nadamo se i voljeli bismo, postati tradicionalno i svake se ogodine organizirati u drugome mjestu, rekla je uime domaćina Vilma Jozić, predjednica Udruge žena Luzor iz Preka. 

Kao dobre domaćiće, žene iz Preka pripremile su nekoliko vrsta kolača, sitnih peciva, mlado maslinovo ulje, kuhano vino, kavu i sokove, ali ni gosti nisu došli praznih ruku pa je druženje uz domaće specijalitete i tradicionalne božićne pjesme trajalo nekoliko sati.

Članovi udruga sv. Mihovil iz Poljane, sv. Fume iz Sutomišćice, Điran iz Ugljana te KUD-ova Preko i sv. Ante iz Lukorana podržali su inicijativu Udruge žena Luzor sa željom da im se sljedeće godine pridruže i mlađe generacije.