Zahvalnice dobitnicima oznake HOP s područja Općine Tkon

Zahvalnice dobitnicima oznake HOP s područja Općine Tkon

TKON – Načelnik Općine Tkon Goran Mušćet uručio je u četvrtak, 30. studenoga u Centru za kulturu u Tkonu zahvalnice dobitnicima oznake Hrvatski otočni proizvod za 2017. godinu te izlagačima na ovogodišnjem Ljetnom sajmu otočnih proizvoda.
 
– Zahvaljujem svim vrijednim proizvođačima, vlasnicima obrta, OPG-ova i kreativnim pojedincima koji promiču i potiču otočnu proizvodnju, koja je važan segment ruralnog razvoja otoka i područja Općine Tkon, kazao je Mušćet te upoznao prisutne i s klasterom Hrvatski otočni proizvod sa sjedištem na otoku Prviću.

Najavio je promjene u rukovodstvu i središtu klastera, a sastanak svih pet predstavnika jadranskih županija na kojemu bi se trebalo odlučiti o tim promjenama planira se održati 15. prosinca u Zadarskoj županiji.

Podsjetimo, s područja Općine Tkon ukupno je 26 proizvoda označeno oznakom HOP, od toga dva su nematerijalna proizvoda – manifestacija Škraping i Glagoljaško pučko crkveno pjevanje koje izvode Pučki pivači Crkve sv. Tome Apostola iz Tkona. 

Podsjetimo, Općina Tkon već nekoliko godina prednjači po broju dobivenih oznaka HOP na području Zadarske županije, a za 2017. godinu prestižno priznanje dobili su OPG Anđelko Palaškov za djevičansko maslinovo ulje, OPG Marin Zalović za džem od smokve sa šljivom i ružmarinom i džem od grožđa i matar u octu, OPG Stjepan Smoljan za pogačice i sirup od šipka, OPG Katica Mušćet za smokvenjak i macerat od smilja, OPG Frane Bojmić za ekstra djevičansko maslinovo ulje, OPG Ante Grdaš za kremu za lice od ruže i Valentina Ugrinić za ručno pleteni suvenir od prirodnog konopa.