Preko: Ministrica Žalac na dodjeli priznanja Hrvatski otočni proizvod

Preko: Ministrica Žalac na dodjeli priznanja Hrvatski otočni proizvod

PREKO – U petak, 13. listopada Općina Preko bit će domaćin dodjele priznanja oznake Hrvatski otočni proizvod za 2017. godinu.

Priznanja će dodijeliti ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela žalac, svečanost će se održati u dvorani OŠ Valentina Klarina u Preku u 19 sati. 

Projekt Hrvatski otočni proizvod (HOP) dio je inovativne politike i prakse Europske unije. Fokusiran je na održivi razvoj otoka s ciljem smanjenja depopulacije otoka te poticanja i reafirmiranja tradicionalnih i inovativnih otočnih proizvodnji. HOP se provodi već 11 godina, uključio je 279 otočnih proizvođača sa 24 hrvatska otoka i poluotoka Pelješca te obuhvaća 880 proizvoda i proizvodnih linija. Projekt je sve ove godine ostao na razini visokih profesionalnih standarda, izvrsnosti, natprosječne kvalitete i najbolje ponude tradicijskih bisera hrvatskih otoka, bez obzira na to je li riječ o sirovinama, recepturama ili proizvodnim tehnologijama.

Promocija projekta Hrvatski otočni proizvod odvijat će se dva dana, 13. i 14. listopada 2017., a detaljan program svih događanja donosimo u nastavku:

13. listopada
16 – 17.30    otvaranje lokaliteta Avantura otok (Muline)                                                                     
18 – 19        izložba dobitnika oznake HOP za 2017. (predvorje sportske dvorane OŠ Valentina Klarina)     
19 – 20.30    svečana dodjela oznake HOP (sportska dvorana OŠ Valentina Klarina) 

14. listopada
 
10 – 12       sjednica Otočnog vijeća (Pučko otvoreno učilište Dom na žalu)
10 – 18     prodajna izložba dobitnika oznake HOP iz Zadarske županije (Preko, ispred Konzuma) i obilazak OPG-ova