A. Kliman: Mozaik-klupe odličan su izvozni proizvod!

A. Kliman: Mozaik-klupe odličan su izvozni proizvod!

MALI LUKORAN – Dan prije službenog i svečanog otvorenja mozaik-klupe posvećene hrvatskome pjesniku Petru Preradoviću, “Petrovu klupu” razgledao je nekadašnji ministar turizma i saborski zastupnik HDZ-a Antun Kliman.

– Prvi put sam na Ugljanu i oduševljen sam svime što sam vidio. Obišao sam sve mozaik-klupe, u Mulinama i u Ugljanu, i, priznajem, ljubomoran sam jer bih volio da i mi u Istri imamo nešto takvo. Projekt “Svako misto svoju klupu ima” odlično je zamišljen i nadilazi lokalne okvire. Priča se može širiti diljem Hrvatske, a unikatne ugljanske mozaik-klupe mogu postati odličan “izvozni” proizvod i zaštitni znak cijelog otoka Ugljana, smatra bivši ministar turizma.

Podsjetimo, “Petrova klupa” u Malom Lukoranu četvrta je mozaik-klupa postavljena na otoku Ugljanu, autorski je rad Božice Kliman, a uz prigodni program, bit će svečano otvorena u petak, 18. kolovoza u 20 sati, na 145. godišnjicu smrti pjesnika Petra Preradovića, koji je, prema predaji, u ljetnikovcu obitelji De Ponte u Malom Lukoranu napisao prvu hrvatsku budnicu “Zora, puca, bit će dana”.