Završna regata klase optimist Škole jedrenja Lukoran

Završna regata klase optimist Škole jedrenja Lukoran

LUKORAN – U subotu, 19. kolovoza u 11 sati u Lukoranu će se održati završna regata Škole jedrenja Lukoran, projekta koji se u organizaciji JK Uskok iz Zadra i uz potporu Općine Preko te nekoliko entuzijasta iz Lukorana održava petu godinu zaredom.

Završnoj regati Škole jedrenja u klasi optimist prisustvovat će gotovo svi jedriličarski klubovi s otoka Zadarske županije te iz Zadra, Biograda i Svetog Filipa i Jakova.

– Škola jedrenja u Lukoranu pokrenuta je s idejom da najmlađima ukažemo na dane kada su njihovi djedovi dnevno brodili i to im je bio sastavni dio života i opstanka na otoku, respektirajući uvijek more i njegovu varljivu ćud. Kada smo počeli, nismo znali kamo će nas sve to odvesti, ali svakog ljeta interes je sve veći i Škola jedrenja ne samo da se svidjela djeci, nego i njihovim roditeljima. Nevjerojatno je koliko oni u dva mjeseca napreduju, a najljepše od svega, osim druženja i upoznavanja novih prijateljima, jest to da će im svladavanje vještine jedrenja ostati trajno. Nikada to neće zaboraviti!, ističe kapetan Tihomir Ivanov, jedan od organizatora i začetnika Škole jedrenja.