Sudjelujte u međuotočnoj izložbi fotografija u Hvaru

Sudjelujte u međuotočnoj izložbi fotografija u Hvaru

PREKO – Udruga PlatFORma Hvar poziva sve zainteresirane da se uključe u natječaj i sudjeluju na međuotočnoj izložbi fotografija koja će se održati početkom studenoga u Hvaru u sklopu događanja SERUM, antihibernacijsko cjepivo, doza II.

SERUM je trodnevno događanje, zamišljeno kao godišnje okupljanje otočana i otočnih organizacija koje se bave društveno-kulturnim aktivnostima. Svrha programa je međuotočno umrežavanje, dijeljenje ideja i iskustava u ugodnom ambijentu uz razna popratna događanja.

Odnos prostora, čovjeka i vremena tema je nadolazećeg Seruma i popratne izložbe fotografija.

Pozivamo sve fotografe i one koji se tako osjećaju da na svome otoku dokumentiraju objekte koji su nekada bili puni života, a sada stoje zapušteni i prazni. Domovi kulture, tvornice, kina, knjižnice, zadruge i slični prostori nekada su okupljali ljude i kreirali život lokalne otočne zajednice.

Izložba će tražiti odgovore na pitanja: Što je prostor bez ljudi? Gdje je nestao čovjek?

Fotografije su tek ulovljeni trenuci i dokumenti trenutačnog stanja koje otvaraju prostor za diskusiju, kritičko promišljanje, interpretaciju i nove ideje. U obzir dolaze crno-bijele i fotografije u boji, formata .jpg, 300dpi. 

Uz vaše ime, naziv i lokaciju fotografije molimo autore da prilože kratak opis i razlog odabira baš tog objekta.
Fotografije primamo do 15. rujna 2017. na mail platforma.hvar@gmail.com