Promocija Pašmana na dodjeli nagrada ProfiloDonna u Modeni

Promocija Pašmana na dodjeli nagrada ProfiloDonna u Modeni

PAŠMAN – Ovaj tjedan, uoči početka glavne turističke sezone, otok Pašman imao je još jednu promociju izvan granica Hrvatske.

U talijanskome gradu Modeni, na svečanoj dodjeli međunarodne nagrade ProfiloDonna, koju je ove godine s još deset žena dobila generalna konzulica RH u Milanu Iva Pavić, predstavljene su ljepote otoka Pašmana, a kao poseban gost konzulice Pavić na svečanost je bio OPG Matulić, odnosno vlasnica Ana Matulić.

– U kratkom prilogu koji je na velikom ekranu pratio svaku od dobitnica nagrade,  istaknuto je kako je generalna konzulica Iva Pavić organizirala 20-ak većih kulturnih projekata na području Milana, od velike ulične izložbe  “Hrvatska iz zraka” Davora Rostuhara, izložbu Đure Janekovića,  otvaranju počasnog konzulata RH u Genovi, lanjskoj prezentaciji Grada Zadra u Milanu za Dan Državnosti, organizacijskoj podršci postavljanju velikog spomenika hrvatskoga kipara  Ivana Meštrovića Ruđeru J. Boškoviću u milanskom parku I. Montanelli…  Općenito, za niz projekata s područja kulture i jačanje gospodarskih poveznica između hrvatskih i talijanskih tvrtki, ispričala nam je po povratku iz Modene Ana Matulić te podsjetila da je u sklopu gospodarske diplomacije početkom ove godine njihov OPG boravio u mjestu Formigine kako bi stekli vrijedna iskustva u fazama proizvodnje balzamičnog octa iz okolice Modene, njegova čuvanja, oznakama za kvalitetu te iz prve ruke čuli savjete vrhunskih talijanskih proizvođača.

Primajući nagradu, konzulica Pavić zahvalila je OPG-u Matulić te ponovila kako je njihov boravak na području Modene jedan od primjera dobre gospodarske suradnje dviju zemalja, uz napomenu da još ima prostora za suradnju, osobito malih i srednjih poduzetnika.

– Na kraju govora  generalna konzulica Iva Pavić, a potom i voditeljica svečanosti  Cristina Bicciocchi, pozvala je prisutne da posjete Hrvatsku i otok Pašman, i to već ove godine, a sve nagrađene žene dobile su, uz ostale poklone, i proizvode OPG-a Matulić, kazala je Ana.

Dodjela nagrada, 18. godinu zaredom, održala se ispred renesansnog dvorca u gradiću Formigine, nadomak Modene, koji je poznat po najcjenjenijim proizvođačima balzamičnog octa u svijetu.

Međunarodna nagrada u organizaciji udruge ProfiloDonna dodjeljuje se uz pokroviteljstvo Europskog parlamenta i UNESCO-a, dobivaju je žene koje su svojim poduzetništvom, marljivošću i upornošću ostvarile iznimne rezultate u području gospodarstva, kulture, sporta, novinarstva, umjetnosti te pokazale ljubav prema poslu koji rade, ali i društvu u kojemu žive. 

Nagradu je pokrenula poznata talijanska radijska novinarka Cristina Bicciocchi, koja vodi istoimenu udrugu i magazin posvećen uspješnim ženama.