Pašman: Njemački glazbenici održali koncert na harfi na rivi u Varošu

Pašman: Njemački glazbenici održali koncert na harfi na rivi u Varošu

PAŠMAN – Glazbenici Melanie i Ulrich Knopp iz njemačkoga grada Darmstadta prošie su godine prvi put boravili u Pašmanu.  I, kako sami kažu, toliko im se svidjelo da su se na otoku odlučili i zaručiti. Ponovno su došli ovoga ljeta i mještanima u ponedjeljak navečer darovali koncert na rivi u Varošu.

– Pašman je naše posebno mjesto jer smo se tu prošle godine zaručili. I ne samo zato. Ovdje već imamo puno poznanika i prijatelja i osjećamo se kao kod kuće. 
Nadamo se da ćemo i u budućnosti imati ovakve nastupe na Pašmanu te tako pridonijeti razvoju kulturne ponude otoka, kazali su nakon koncerta na kojemu svirali na harfi, harmonici i flauti, i to repertoar na kojemu su bili standardi od rock-balada Deep Purplea i Guns’n’Rosesa do klasičnih i tradicionalnih napjeva. Pašman ih je toliko oduševio da su na naslovnicu novog CD-a stavili fotografiju punog mjeseca koju su lani snimili na otoku.

Oboje su talentirani glazbenici, a Ulrich je poznat i po tome što sam izrađuje harfe. Prozvali su ga “čarobnjakom iz Seshiema”. Skicu za svoju prvu harfu napravio je na  papirnatom ubrusu 1998.  na odmoru u Škotskoj i od tada se ne odvaja od jednog od najstarijih glazbala u povijesti čovječanstva.

Koncert u Varoši s glazbenicima su organizirali mještani i Udruga Modus Vivendi.
 
Fotografije Ana Matulić i privatni album obitelji Knopp