Ljepote Hrvatske “uhvaćene” okom i objektivom fotografa Borisa Kačana

Ljepote Hrvatske “uhvaćene” okom i objektivom fotografa Borisa Kačana

PREKO – Iz zraka, pod morem, uz more… ljepote Hrvatske “uhvaćene” okom i objektivom fotografa Borisa Kačana predstavljene su na velikoj izložbi “Biseri Hrvatske” koja se od srijede može razgledati u galeriji POU Dom na žalu u Preku.

Od Risnjaka u Gorskom kotaru, ninske lagune, Zagreba, Kornata ili, pak, našeg Školjića, fotografije Borisa Kačana slučajnom putniku namjerniku ili zaljubljeniku u fotografsku umjetnost otkrivaju uistinu prave bisere manje ili više poznatih motiva Lijepe Naše.

– Fotografije su odabrane za izložbu koja je u travnju predstavljena u Rimu, dakle, za publiku koja malo ili nikako ne poznaje Hrvatsku. Želio sam predstaviti “najbolje od najboljeg” i nadam se da sam u tome uspio. Nakon Preka, izložba će gostovati u Milanu, a potom i u Moliseu, rekao nam je autor, koji je publici poznat i kao autor mnogih tematskih fotomonografija. 

Boris Kačan, porijeklom iz Sutomišćice, rođen je 1975. u Sydneyju, a u Hrvatsku se vratio prije početka osnovne škole. U Zadru je završio Srednju tehničku školu, a u Zagrebu Višu tehničku školu. Radio je u IT sektoru 15 godina, a posljednjih nekoliko godina živi isključivo od fotografije kojom se počeo  baviti prije desetak godina. Najviše snima pejzaže Hrvatske i Mediterana, fotografije vezane uz arhitekturu i turizam te aero fotografije snimljene iz helikoptera i aviona. 

Prije četiri godine National Geographic Hrvatska Borisovu fotografiju ‘Valovi’ odabrao je za najbolju među 1125 pristiglih radova na natječaju Fototalent.

Izložba “Biseri Hrvatske” može se razgledati do 6. srpnja.

Pogledajte kako je bilo na OTVORENJU