Martina Jelenković i Mate Mujan ‘Gospodari otoka’ za 2017. godinu

Martina Jelenković i Mate Mujan ‘Gospodari otoka’ za 2017. godinu

PREKO – Zadranka Martina Jelenković i Splićanin Mate Mujan pobjednici su drugog izdanja utrke ‘Gospodar otoka – uspon na Sv. Mihovil’. Pet kilometara dugu stazu Mujan je prešao u rekordnom vremenu  za 23 minute i 26 sekundi, što je za gotovo tri minute bolje vrijeme od dosadašnjeg rekorda utrke. 

Drugi je u konkurenciji muškaraca bio Lukoranac Mario Bosnić (24:17), dok je treće mjesto osvojio Kaljanin Deni Kolega, dugogodišnji najbolji strijelac Prve županijske malonogometne lige, s vremenom 24:54.
Zadovoljan sam pobjedom, ostvarenim vremenom i cjelokupnom organizacijom. Čestitam organizatorima jer su, unatoč kiši, napravili odličan posao. Što se utrke tiče, moram priznati da je završni uspon na posljednjem kilometru jako izazovan, ali je zato pogled s tvrđave Sv. Mihovila fenomenalan.  Nadam se da ću i dogodine opet biti na ovom predivnom otoku, prve su reakcije novog ‘Gospodara otoka’. 
U ženskoj konkurenciji, Martina Jelenković je stigla na cilj u vremenu 34:25, ispred Ene Uzelac (34:50) i Sare Mastnak (37:10). 
Nisam očekivala ovako zahtjevnu stazu, ali su nam vremenske prilike donekle olakšale uspon. Nama trkačima čak je više odgovarala kiša od sunčanog vremena. Staza je lijepa i izazovna s puno uspona, a pogotovo je prekrasan pogled s tvrđave sv. Mihovila. Organizacija je bila odlična i svakako se vidimo iduće godine, istaknula je Martina Jelenković. 

U disciplini rekreativno šetanje nagrađeni su najmlađi i najstariji sudionik, Matea Štulina (6 godina) i Andrej Tkalčič (71 godina). U obje discipline ‘Gospodara otoka’ sudjelovalo je oko 200 prijavljenih natjecatelja, od čega je njih 132 stiglo do cilja. 
Obzirom na nešto lošije vremenske uvjete iznimno smo zadovoljni odazivom, a veseli me što su svi natjecatelji bili puni pohvale za organizaciju. Niti kiša nas nije mogla omesti, što nam je svakako ohrabrenje za iduća izdanja ovog projekta. Zahvaljujemo svima koji su nam pomogli u organizaciji utrke, poglavito Općini Preko, Turističkoj zajednici Općine Preko i Školi trčanja Zadar, kao i brojnim volonterima koji su odradili veliki dio posla. Hvala svim partnerima i sponzorima projekta, poručio je Ivan Gobin iz Triatlon kluba Zadar. 

Program ‘Gospodara otoka’ bio je popraćen brojnim popratnim sadržajima. U središtu Preka održan je Sajam otočnih proizvoda u suorganizaciji LAG-a Mareta na kojem se predstavilo desetak proizvođača i udruga iz otoka Ugljana i Pašmana. Za zabavni dio programa bili su zaduženi Toto i kraljice uz dječje karaoke, školu Zumbe i nastup udruge TIM.
Vidimo se dogodine na trećem izdanju Gospodara otoka!