Pašman: Stipendiranje studenata prilagođeno bolonjskom procesu

Pašman: Stipendiranje studenata prilagođeno bolonjskom procesu

PAŠMAN – Vijećnici Općinskog vijeća Općine Pašman na posljednjoj su sjednici donijeli odluku o stipendiranju studenata prilagođenu bolonjskom načinu studiranja koji je općeprihvaćen u Hrvatskoj.

– Mnogo je studenata koji su upisali novu godinu, a imaju jedan nepoložen predmet iz prve godine. S obzirom na to da takvim studentima stoji da ponavljaju godinu, iako su upisali sve predmete iz nove godine, prema staroj odluci njima je bilo onemogućeno daljnje isplaćivanje stipendije. Bodovi za prosjek ocjena ostali su isti, a prema novoj odluci uzimat će se u obzir i broj ostvarenih ECTS bodova. Također, studentima koji su ostvarili prosjek ocjena minimalno 4.0 u prethodnoj akademskoj godini, a prema prijašnjoj odluci su izgubili pravo studiranja, bit će omogućeno da se ponovno prijave na natječaj o stipendiranju, pojasnila je Petra Perinović, predsjednica Općinskog vijeća.

Također, dodaje, donijete su izmjene i dopune Odluke o ostvarivanju prava na pomoć za podmirivanje troškova stanovanja i jednokratne novčane potpore za novorođenčad, s tim da su iznosi ostali isti, a promjene se odnose na raspodjelu kroz više godina za drugo, treće ili svako sljedeće dijete.