Općina Preko dobila novac za rekonstrukciju javne rasvjete

Općina Preko dobila novac za rekonstrukciju javne rasvjete

PREKO –  U ponedjeljak, 10. travnja, u Domu Zadarske županije ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević podjelio je i potpisao  odluke o dodjeli sredstava kapitalne pomoći gradovima i općinama u Zadarskoj županiji. Odobrena su, doznajemo iz Ministarstva, ukupno 24 projekta vrijedna 3,144.000 kuna.

U paketu odobrenih projekata  namjene  za  komunalnom gospodarstvu,  a  u svrhu ujednjačavanja kvaliteta života na području jedinica  lokalne samouprave diljem države, resorno ministarstvo osiguralo je 40 milijuna kuna u proračunu za 2017. godinu.  

– Stav je Vlade da novac od legalizacije zgrada moramo vratiti općinama i gradovima kako bi načelnici i gradonačelnici mogli graditi ono što je potrebno. Na taj način pomoći ćemo jedinicama lokalne samouprave da ujednače komunalni standard, rekao je u Zadru na potpisivanju ugovora s načelnicima jedinica lokalne samouprave ministar Kuščević.

Na javni poziv Ministarstva graditeljstva objavljen početkom godine stiglo je 779 zahtjeva, a Povjerenstvo za odabir projekta koji su odgovarali uvjetima odabralo ih je 336. Sredstva će se doznačiti jedinicama lokalne samouprave za realizaciju isključivo određenih projekata, a visina potpore može iznositi najviše 450.000,00 kuna.

– Općina Preko javila se na natječaj za radove na II. fazi gradnje i rekonstrukcije javne rasvjete na području i dobila 100.000 kuna. U svim mjestima, Preko, Poljana, Sutomišćica,  Lukoran, Ugljan te na otocima Ošljaku, Rivanju i Sestrunju, postavit će se novi kandelaberi i zamijeniti dotrajali, rekao je načelnik Općine Preko Karlo Novoselić.

Fotografije Zadarska županija