Na radionici o oporezivanju OPG-ova 30-ak poljoprivrednika s otoka

Na radionici o oporezivanju OPG-ova 30-ak poljoprivrednika s otoka

PREKO – LAG Mareta organizirao je edukativnu radionicu “Sustav oporezivanja obiteljskih gospodarstava“ kao dio projekta „Edukacija poljoprivrednika – financije nisu bauk“ prijavljenog za sufinciranje na Javni natječaj Grada Zadra iz područja razvitka otoka i zaštite okoliša za 2017. godinu.

Poludnevnu edukativnu radionicu u Impact centru u Zadru održala je mr.sc. Miljenka Cutvarić, savjetnica urednica u časopisu Računovodstvo i financije, a ciljana skupina ovog projekta su nositelji kao i potencijalni nositelji te članovi obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, ali i ostali subjekti koji se bave poljoprivredom s područja otoka Grada Zadra.

– Svjesni specifičnosti područja koji obuhvaćamo, organizirali smo ovu edukativnu radionicu u Zadru kao administrativnom središtu, a materijal s radionice bit će dostupnan svim dionicima. Vrlo smo zadovoljni odazivom, bilo je 30-ak zainteresiranih članova s našeg područja, što znači da je izbor teme za radionicu bio izuzetno kvalitetan, a mi smo pokušali odgovoriti na što veći broj postavljenih pitanja oko poreznih nedoumica poljoprivrednih gospodarstava, kazala je Emila Šimičić Bajlo, voditeljica ureda LAG-a Mareta u Preku.