Ovaj vikend u Salima prvi Dugi otok trail

Ovaj vikend u Salima prvi Dugi otok trail

PREKO – Ovaj vikend, u subotu, 18. ožujka, održat će se prvi Dugi otok trail, utrka sa startom i ciljem u Salima.

Organizatori, Mountain Traveller Croatia i TZ Dugi otok, pozivaju ljubitelje prirode i trčanja da im se pridruže na otoku osebujnosti i kontrasta, najvećem u sjeverno-dalmatinskoj otočnoj skupini gdje obalu karakteriziraju strme i zapanjujuće stijene Parka prirode Telašćica tihe uvale i pješčane plaže na kojima se može uživati u predivnoj netaknutoj prirodi i čistoći mora, a zbog čega je park dobio status značajnog hrvatskog krajobraza.

Ako se pitate po čemu će se ova utrka i staza bitno razlikovati od bilo koje druge otočne utrke na kojoj ste već bili i ako se ne možete odlučiti doći li na utrku ili ne, uvjerit ćemo vas da je ovaj otočni dragulj stvoren za outdoor aktivnosti, poručuju organizatori.

Osim utrke, u Salima će biti organizirani Sajam otočnih proizvoda i velika fešta.

Natjecatelji mogu birati između dviju staza – teže, duge 23 kilometra Cliff Blue, koja prolazi najljepšim dijelom otoka, kroz stoljetne maslinike, uvalu Magrovica, pokraj utvrde Grpaščak i uvalu Mir. Lakša staza, Bay Green, duga 10 kilometra, koja obilazi mjesto Sali, prolazi kroz stoljetne maslinike i polja, pored spomenika, crkvica i gradina te brojnim uvalama. 

Podsjećamo da je u srijedu, 15. ožujka zadnji dan za prijave i uplate za Dugi Otok Trail te da su dodatni brodovi koji kreću sa zadarske Obale kralja Petra Krešimira IV. u 7.30 sati POPUNJENI te da dolazak na Dugi otok planirate prema plovidbenim redovima objavljenim na stranicama utrke gdje se mogu naći sve informacije o utrci, stazama, prijavi, smještaju i dolasku na otok.