Ljubitelji dobrog štiva, uključite se u Književni klub “Joja” u Kalima!

Ljubitelji dobrog štiva, uključite se u Književni klub “Joja” u Kalima!

KALI – Ako želite malo produžiti intelektualne pipke i vjerujete da čitanje nije staromodno nego da knjige itekako čuvaju neznane mudrosti, pridružite nam se u Književnom klubu “Joja”!!! 

Poziv je to upućen iz Narodne knjižnice Kali, jedine takve ustanove na otoku Ugljanu, u kojoj je prije mjesec dana osnovan Književni klub koji je ime dobio po nedavno preminulom književniku Joji Ricovu, rođenom Kaljaninu. Članovi, njih šestero (zasad!), okupili su se prvi put prošli tjedan i raspravljali o knjizi britanskoga pisca Georgea Orwella “1984” pitajući se “Postoji li nekoliko kubičnih centimetara slobode u mozgu?”.

U želji da se što više ljubitelja kvalitetnog štiva uključi u klub, iz Narodne knjižnice Kali pozivaju sve otočane da im se priključe i pridruže već 2. travnja u 17 sati kada će razgovarati o knjizi “Otpusno pismo” Marine Vujčić i Ivice Ivaniševića. 

O čemu je riječ? Žena i muškarac srednjih godina, koji su u mladosti bili ljubavnici, da bi onda iz nikada dovoljno obrazloženih razloga naprasno prekinuli svoju vezu, stupaju u kontakt mailom nakon punih trideset godina. Bliži se obljetnica njihove mature, a glavna junakinja, danas ugledna liječnica u, na prvi pogled, sretnome braku s dvoje djece, prihvaća se zamorne logistike okupljanja raspršene generacije. Sav taj gnjavatorski, iscrpljujući posao ona odrađuje samo s jednom željom: da konačno ustanovi gdje je nestao On, čovjek kojega je svojedobno voljela. Kad ga, putem elektronske pošte, uspije locirati, davno umrtvljena veza naglo će se razgoriti. U trenutku kad pomislimo da priča polako ali sigurno stremi jeftinome žanrovskome kraju, događa se zaplet: u njihovu mail komunikaciju uključuje se treća strana…

U knjižnici u Kalima imaju primjerak knjige, ali nekoliko ih je u Gradskoj knjižnici Zadar. Tko god želi čitati, a nema knjigu, neka se javi u knjižnicu u Klaima, poručuju.

Možete ih pronaći na Facebooku pod imenom “Knjižnica Kali” (FB event) ili pisati na e-mail marta.knjiznica.kali@gmail.com