Vojku Škopiću iz Ugljana srebro na 2. festivalu maslina u Zagrebu

Vojku Škopiću iz Ugljana srebro na 2. festivalu maslina u Zagrebu

PREKO – Na 2. festivalu maslina u Zagrebu, koji se ovaj vikend održava na Zagrebačkom velesajmu, u kategoriji monosortnih ulja  Vojko Škopić iz Ugljana osvojio je srebrnu medalju (88,70 bodova) za ekstra djevičansko maslinovo ulje (oblica).

Miomir Kliman, poznati ugljansko-istarsko-zagrebački maslinar, također je osvojio srebrnu medalju (85,35 bodova) za ekstra djevičansko maslinovo ulje miješanih sorti.

Ukupno je na 2. festival maslina u Zagrebu pristiglo 163 uzoraka, u kategoriji miješanih ulja natjecalo se 87 ulja, u kategoriji mosortnih ulja 78, a ukupno je dodijeljeno 58 zlatnih medalja, 51 srebrnih medalja, 16 brončanih odličja i pet priznanja za ekstra djevičanska maslinova ulja. 

Podsjetimo, gospodin Škopić u posljednja dva, tri mjeseca osvojio je nekoliko medalja i priznanja. Na Degustaciji mladih vina i maslinovih ulja u Nadinu, nagrađen je s dvije zlatne medalje za monosortna ulja, da bi na Danima mladog maslinovog ulja u Dalmaciji u Vodicama osvojio je tri medalje: zlatnu medalju i ulazak u Top 10 u kategoriji monosortnih ulja, za ulje od oblice, srebrnu medalju u istoj kategoriji dobio je za ulje levantinke, a drugu srebrnu medalju u kategoriji višesortnih ulja. Poznati ugljanski maslinar osvojio je dosad ukupno 11 zlatnih i četiri srebrne medalje.

Inače, na 2. festivalu maslina u Zagrebu Općina Preko i TZ Preka i Ugljana predstavljaju se s nekoliko projekata objedinjenih pod nazivom “Ugljan – otok maslina”, o čemu su Naši školji već pisali.