Općina Preko odobrila studentima 42 stipendije

Općina Preko odobrila studentima 42 stipendije

PREKO – Nakon provedenog javnog natječaja za dodjelu bespovratne novčane pomoći studentima s područja Općine Preko ukupno njih 42 ostvarilo je to pravo.

Općina Preko u duhu dobre vjere pomoći svojim studentima već 15–ak godina odobrava novčana sredstva koja nisu u obvezi vraćati. Temeljem Pravilnika dodijeljeno je 18 stipendija od po 300,00 kuna studentima koji studiraju na području Zadarske županije i 24 stipendije od po 500,00 kuna koji studiraju van matične županije.

Studentske stipendije isplaćuju se deset mjeseci godišnje, izuzev dva ljetna mjeseca, a Općina Preko tijekom ove proračunske 2017. godine za tu namjenu izdvojit će oko 174.000.00 kuna. Nadamo se da svojim bespovratnim novčanim doprinosom, ipak u jednom dijelu pomažemo našim studentima da lakše prebrode studentske dane, a i manje opterete kućni budžet, poželio im je uspjeh u školovanju općinski načelnik Karlo Novoselić.

Prema uvjetima Pravilnika pravo ne bespovratnu financijsku pomoć mogu steći studenti državljani Republike Hrvatske, sa stalnim prebivalištem na području Općine Preko najmanje 5 godina prije raspisivanja predmetnog natječaja.

Prilikom razmatranja pristiglih molbi, odlučan trenutak dodjele stipendije je izvrsnost iz ranijih obrazovnih razdoblja, srednjoškolsko za studente prve godine, a za za ostale položeni ispiti iz prethodne godine i upis u novu akademsku godinu. Komisija za dodjelu bespovratne novčane pomoći od 300,00 odnosno 500,00 kuna u obzir je uzimala i socijalni status studenta, u koji ulaze broj članova obitelji, primanja i druga stanja, rekao je načelnik Novoselić.

Popis studenata koji su dobili stipendiju može se naći na službenoj mrežnoj stranici Općine Preko.