Silba Vibra Fest popunio sve smještajne kapacitete na Silbi

Silba Vibra Fest popunio sve smještajne kapacitete na Silbi

SILBA – Ni jaka bura nije omela dobre vibracije koje svakodnevno privlače sve više posjetitelja na otok Silbu i na manifestaciju  “SVI zaJEDNO ZA BOŽIĆNU ČAROLIJU NA SILBI” u sklopu koje je u četvrtak otvoren međunarodni festival Silba Vibra Fest.  

Otvorenjem Silba Vibra Festa i brojnim gostima i umjetnicima koji su doputovali na otok, svi smještajni kapaciteti na Silbi su trenutačno popunjeni, čime su organizatori i volonteri manifestacije “SVI zaJEDNO ZA BOŽIĆNU ČAROLIJU NA SILBI” već ostvarili svoju misiju! Pokazali su da se i bez budžeta na ovom malom dalmatinskom otoku itekako može oživjeti turističku i kulturnu ponudu tijekom zimskih mjeseci.

– Odaziv na naše sadržaje zaista je iznad očekivanja! Mi smo se ujedinili i potrudili i bili smo svjesni toga da ćemo ponuditi drukčiji advent i kreativne sadržaje, ali iskreno, nismo očekivali ovakav interes i podršku. Navala publike kulminirala je ususret Silba Vibra Festu, pa tako trenutačno na otoku nema više slobodnih smještajnih kapaciteta. Također, svakodnevno nas zovu brojni turisti i predstavnici turističkih zajednica s drugih otoka, ali i velikih gradova iz cijele Hrvatske s upitima o programu na našoj Silbi i mogućnostima dolaska na otok, otkriva Alma Kruško, članica Mjesnog odbora Silbe. 

Inače, Silba Vibra Fest  otvorili su Frane & Mo. Uz sjajne bendove, čarobnjak Luka Vukmirović Brada zabavljao je najmlađe, a potom je publika zaplesala uz ritmove Željke Brdar i Braslava Bradića. Mlada Irma Bulaja zadivila je publiku svojim solo nastupom, a  oduševljenje se nastavilo u parkiću pored čarobnog trga, u kojemu je Fillip Borelli izveo interaktivni performans “Nevidljiva ljepota”. Okupila se i grupa glazbenika, Dora Fodor, Ivan Judaš, Tom Pižeta, Vito Danevski, Ivan Bilić i Marin Đaković, koji su “Nevidljivu ljepotu” popratili glazbenim ritmovima i taj performans učinili još stvarnijim i uzbudljivijim, kaže Paula Bolfan, članica Mjesnog odbora Silba i jedna od kreatorica koncepta Silba Vibra Festa. 

Dobru atmsferu dodatno su zagrijali Jeboton ansambl, nastavila grupa Sfumato, a na kraju prvog dana svi glazbenici zasvirali su zajedno. Druga večer Silba Vibra Festa predstavit će odlične zabavljače i umjetnike, slovenski bend The Fappers, nebeske plesačice Apsaradhe i mnoge druge performere i glazbenike. 

Na Silbi se priprema i veliki novogodišnji doček, uz grupe Nandino i Family No.1, brojne nagradne igre i  kreativne sadržaje. 

Ovogodišnju premijernu manifestaciju “SVI zaJEDNO ZA BOŽIČNU ČAROLIJU NA SILBI”  svojim su složnim volonterskim radom iznjedrili mještani Silbe, članice Mjesnog odbora Silbe okupljene oko inicijative Silba u srcu, producenti agencije Idi za srcem Kristijan Lopac i Aleksandar Kovačević, uz podršku članica i članova Pokreta otoka, Otočnog sabora i  TZ Silbe.

Više o programu pratite na FB stranici inicijative Silba u srcu