Božićnim koncertom otvorena “Čarolija na Silbi”

Božićnim koncertom otvorena “Čarolija na Silbi”

PREKO – Božićnim koncertnim spektaklom sopranistice Antonele Malis i zadarskog tenora Ivana Dražovića, u petak, 23. prosinca svečano je otvoreno prvo izdanje jedinstvene adventske i turističke manifestacije  “SVI zaJEDNO ZA BOŽIĆNU ČAROLIJU NA SILBI” u kojoj će svi gosti otoka Silba zajedno s otočanima moći uživati  do 1. siječnja 2017.!  

– Nakon zajednički uloženog truda ljudi koji vjeruju da samo zaJEDNO možemo napraviti sve što poželimo, sinoć je dugo najavljivani i isčekivani Advent „SVI zaJEDNO ZA BOŽIĆNU ČAROLIJU NA SILBI“ konačno otvorio svoja vrata! Mnoštvo mještana i gosti došli su podržati inicijativu koja se konačno pretočila iz početne ideje u stvarnost, u pravu božićnu čaroliju! Svi prisutni imali su prilike uživati u prekrasnim izvedbama opernih arija sopranistice Antonele Malis i  mladog zadarskog tenora Ivana Dražovića, na Adventskom trgu ispred škole, gdje se i zaplesalo. Pozitivna energija i smijeh koji su kružili trgom svakako su bili najbolji dokaz da se sav uloženi trud ipak isplatio unatoč mnoštvu prepreka. Ovo je bio samo prvi od ukupno 10 dana koliko će trajati Advent na Silbi, gdje će svim zainteresiranima biti predstavljeni razni sadržaji, za svakoga po nešto!, osvrnula se na eliko otvorenje Sara Lovrović, predsjednica Mjesnog odbora Silbe, koja je zajedno s članicama Mjesnog odbora Paulom Bolfan, Almom Kruško, Matildom Sindičić, Ivom Matulina te svim prijateljima inicijative Silba u Srcu, uz potporu Otočnog sabora i Turističke zajednice Silbe, radila na organizaciji prve adventske manifestacije na Silbi. 

Manifestacije „SVI zaJEDNO ZA BOŽIĆNU ČAROLIJU NA SILBI“, kojoj je i predsjednica Republike Hrvatske dala pokroviteljstvo, iz dana u dan intrigira domaće medije ponajviše iz razloga što je utemeljena na volontreskom radu entuzijasta i otočana i bit će realizirana većim dijelom bez posebnog proračuna, a u sljedećih 10 dana ponudit će niz atraktivnih kulturno-umjetničkih programa i danonoćno feštanje na prekrasnoj Silbi! Svi sadržaji su besplatni, pa je uistinu za dobar provod na Silbi dovoljno ponijeti pozitivnu energiju i želju za zajedništvom.

– Svakoga dana, na našem ćemo otoku sve naše goste i mještane uveseljavati  raznolikim i posebnim sadržajima. Tako ćemo na Badnjak okititi 15 božićnih jelki, koje simboliziraju 15 dalmatinskih otoka i odaslati poruku koja nas je okupila – da naši otoci trebaju turistički živjeti i tijekom zimske sezone. Neka naša božićna čarolija na Silbi bude inspiracija da sljedećeg Božića ožive i drugi otoci!, najavljuju Aleksandar Kovačević i Kristijan Lopac, volonteri i producenti iz agencije Idi za srcem koji su ujedno i producenti ovogodišnjeg, premijernog izdanja manifestacije  “Svi zaJEDNO za božićnu čaroliju na Silbi”. 

U ponedjeljak, 26. prosinca, na Silbi će uslijediti povijesno-scenski  spektakl – biranje silbenskog kralja, posebnim događanjem kojim nakon punih 200 godina organizatori oživljavaju tradiciju starog običaja na ovom otoku. Mnoge znatiželjnike zasigurno će privući i posebna verzija alke koja će se održati 27. prosinca – Sibenska alka u karićima, a 30. prosinca započinje zimsko izdanje glazbeno-performerskog festivala Silba Vibra Fest kada će se na otoku okupniti brojni glazbenici i performeri i pretvoriti Silbu u meku glazbe i kulture!

Organizatori ove originalne božićne priče u kojoj sadržaji upravo zbog svoje dobre energije, originalnosti i kreativnosti progovaraju najrazličitijim ukusima posjetitelja, još jednom pozivaju sve ljude željne originalne božićne atmosfere da se upute na Silbu što prije. Sve informacije o dolasku na otok, smještaju i druge detalje mogu potražiti na facebook stranici neprofitne inicijative Silba u srcu.