Na Danima maslinovog ulja u Vodicama Vojku Škopiću tri medalje

Na Danima maslinovog ulja u Vodicama Vojku Škopiću tri medalje

UGLJAN – U konkurenciji rekordnih 280 uzoraka ulja prijavljenih na Dane mladog maslinovog ulja u Dalmaciji, koje se u nedjelju, 11. prosinca održalo u Vodicama, Vojko Škopić iz Ugljana osvojio je tri medalje.

Zlatnom medaljom i ulaskom u Top 10 nagrađen je u kategoriji monosortnih ulja, i to za ulje od oblice, srebrnu medalju u istoj kategoriji dobio je za ulje levantinke, a drugu srebrnu medalju u kategoriji višesortnih ulja.

Kao što smo nedavno pisali, nakon nagrada na natjecanju u Nadinu, poznati ugljanski maslinar osvojio je dosad 11 zlatnih i tri srebrne medalje. Ulja je, kaže, prijavio i za natjecanje Maslina, koje će se u veljači sljedeće godine održati u Splitu, a neće propustiti ni svibanjske Dane maslinova ulja u Ugljanu, gdje redovito osvaja nagrade i medalje.

Na manifestaciji u Vodicama dodijeljeno je čak 130 zlatnih medalja za ekstradjevičansku kvalitetu ulja. Visoko ocijenjana ulja imali su OPG Lupić, Uljara, Mali Gral Mirakulo, Borislav Čubrić, OPG Aurora Volarević, Vjeran Paić, Ivan Pavlović, Rade Bašić iz Zagreba, Uljara Komarija, Ante Žarkov, Vojko Škopić, Marin Milardović, Goran Skočić, Željko Huljev, Boris Šodan i Roko Žilić.

Gospodinu Škopiću čestitamo na nagradama!