Djelatnik Cromarisa kojemu je pozlilo kod Košare dobro se oporavlja

Djelatnik Cromarisa kojemu je pozlilo kod Košare dobro se oporavlja

PREKO – Zadarski centar 112 izvijestio je u četvrtak, 24. studenoga, o nesreći na radu djelatnika tvrtke Cromaris, kojem je u srijedu pozlilo dok je izranjao mreže kod otoka Košara. 

Prema priopćenju Centra 112, radilo se o sumnji na dekompresijsku bolest, međutim svojim su priopćenjem izazvali pravu zbrku u javnosti nakon što su izvijestili kako je djelatnik Cromarisa ronio bez ronilačke opreme.

Prema pisanju Zadarskog lista, iz Cromarisa su demantirali Centar 112, ističući kako se nesreća dogodila tijekom obavljanja ronilačkog posla prije dva dana, a njihov djelatnik odmah je zbrinut u za to predviđenoj zdravstvenoj ustanovi i u skladu s protokolom u takvim situacijama koji Cromaris ima.

– Osjeća se dobro i trenutno se nalazi na kućnoj njezi, rekao je direktor Cromarisa Goran Markulin, a to je potvrdio i zamjenik ravnatelja OB Zadar dr. Edi Karuc.

– Pacijent je primljen u srijedu zbog sumnje u dekompresijsku bolest, međutim nakon obrade utvrđeno je da nije bilo simptoma te bolesti, a pacijent je isti dan pušten na kućnu njegu, rekao je dr. Karuc.

Iz Cromarisa naglašavaju kako posebnu pozornost posvećuju zaštiti svih svojih djelatnika, a ta je zaštita posebno usmjerena na ronioce s obzirom na to da rade vrlo naporan i zahtjevan posao.