Proizvodi s Pašmana i Ugljana predstavljeni njemačkom tržištu

Proizvodi s Pašmana i Ugljana predstavljeni njemačkom tržištu

TKON – U organizaciji TZO Tkon i Općine Tkon, a pod pokroviteljstvom Ministarstva regionalnoga razvoja i EU fondova, nositelji oznake Hrvatski otočni proizvod s otoka Pašmana i Ugljana predstavili su se njemačkom tržištu.

Prema riječima Adriane Benčić iz TZO Tkon, za deset otočnih proizvođača bio je organiziran jednodnevni Kućni sajam hrvatskih otočnih proizvoda u Münchenu, u uredu njemačko-hrvatske tvrtke Maluni, a potporu su pružili njemačko-hrvatska udruga Dvori, vlasnik tvrtke Maluni za proizvodnju i prodaju vina Stjepan Čuljak, pokretačica i voditeljica projekta Hrvatski otočni proizvod Ljubica Ajduković-Ugarković iz Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova te konzul Generalnog konzulata RH u Münchenu Kristijan Žarković uime Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Kućni sajam hrvatskih otočnih proizvoda u Münchenu prvi je sajam takve vrste na kojemu su sudjelovali izlagači sa samo dva otoka, u manjem i intimnijem izložbenom prostoru s ciljem upoznavanja izlagača i potencijalnih kupaca i poslovnih partnera. Sajam, na kojemu su otočani izložili stotinjak autohtonih proizvoda, privukao je pažnju i Hrvata koji žive u glavnom gradu Bavarske, ali i Nijemaca koji su s velikim zanimanjem kušali najkvalitetnije što naši otoci nude. 

Proizvode su predstavili Sudionici Obrt Lanđin, Kraj, OPG Ante Božić, Kraj, OPG Ana Kuštera, Kraj, OPG Krsto Matulić, Pašman, OPG Marija Grdaš, Tkon, OPG Vesna Zalović, Tkon, OPG Radoslav Bojmić, Tkon,  OPG Krunoslav Radović, Tkon, JKU Prvenj Tkon – Škraping i Ribarska sloga Kali.
 
Fotografije Stjepan Mišulić/b-portal.hr