Hrvatskim novinarima drugo mjesto na turniru SEESJA-e u Kukljici

Hrvatskim novinarima drugo mjesto na turniru SEESJA-e u Kukljici

KUKLJICA/PREKO – Hrvatska reprezentacija sportskih novinara osvojila je drugo mjesto na tradicionalnom malonometnom turniru “Mičmana kup”koji je održan u sklopu 3. kongresa Udruge sportskih novinara jugoistočne Europe (SEESJA) u Kukljici na otoku Ugljanu,
 
Kongres i malonogometni turnir organizirao je Hrvatski zbor sportskih novinara (HZSN) uz pomoć agencije Btravel i uz pokroviteljstvo Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO).
 
Hrvatski novinari su osvojili srebrno odličje u konkurenciji ekipa iz Mađarske, Srbija, BiH, Crna Gora, Makedonije, Bugarske, Rumunjske i Moldavije. Nakon što su u nedjelju izgubili od Makedonije (2-4) i pobijedili Rumunjsku s 4-1, naši novinari su u ponedjeljak u polufinalu na sportskom terenu u Kaliju slavili protiv Moldavije s 2-0 pogocima Luke Petrinca i Marka Cvijanovića. U finalu su od hrvatskih malonogometaša bili bolji Crnogorci s 2-0, ali drugo mjesto ostaje najveći uspjeh reprezentacije hrvatskih sportskih novinara nakon trećih mjesta u rumunjskom Busteniju i bugarskom gradu Banskom.
 
Za Hrvatsku su igrali: Duje Bonačić (Splitski portal),  Ante Župan (Naši školji),  Dubravko Miličić (24sata),Hrvoje Tironi (Goal.com/hr), Hrvoje Hrengek (HRT – HTV Sport), Mario Glavan (Arenasport TV), Luka Petrinec (HRT – HTV Sport), Nikola Komšić (Nova TV), Marko Cvijanović (Novi list), Milan Stjelja (Nova TV) i Gianluca Starčić (Sportske novosti), dok je trener i vođa momčadi bio Vedran Pavičić (HNTV)
 
Treće mjesto na turniru osvojila je Moldavija, četvrta je Bugarska, a potom slijede novinari iz Rumunjske, Makedonije, Mađarske, BiH i Srbije.
 
Najbolji igrač turnira Serghei Ursul iz Moldavije, najbolji vratar je Julian Cuibar iz Rumunjske, a najbolji strijelac je Uroš Radulović iz Crne Gore sa 6 golova. Pokal za fair-play pripao je Srbiji, a uručio ga je predsjednik Makedonskog olimpijskog odbora Vasil Tupurkovski.  
 
Na kongresu u Kukljici Nikola Lipovac je dobio novi dvogodišnji mandat predsjednika SEESJA-e, udruge koje okuplja sportske novinare iz Hrvatske, Mađarske, Srbije, BiH, Crna Gore, Makedonije, Bugarske, Rumunjske, Moldavije, Turske i Grčke. Po prvi puta je, pred više od 120 novinara, predstavljen projekt agencije Btravel, partnera HZSN-a i suorganizatora zvan “Tournalist”, jedinstvena aplikacija koja sportskim novinarima iz zemalja SEESJA, a uskoro vjerojatno i Svjetske udruge sportskih novinara (AIPS)  jamči najbrži pronalazak prijevoza i smještaja širom Europe i svijeta po garantirano niskoj cijeni.

Detaljnije o kongresu i nogometnom turniru u FOTOGALERIJI.

Croatia:
1. Duje Bonačić (Splitski portal)
3. Dubravko Miličić (24sata)
4. Hrvoje Tironi (Goal.com/hr)
5. Hrvoje Hrengek (HRT – HTV Sport)
6. Mario Glavan (Arenasport TV)
7. Luka Petrinec (HRT – HTV Sport)
8. Nikola Komšić (Nova TV)
9. Marko Cvijanović (Novi list)
10. Milan Stjelja (Nova TV)
11. Gianluca Starčić (Sportske novosti)
12. Ante Župan (Naši školji)
Coach: Vedran Pavičić (HNTV)
Manager: Nikola Lipovac (Jutarnji list)
 
PIŠE Robertino Šalinović, FOTO Robert Valai (HZSN)