Predstavljena monografija “Otočki bataljun u ratu i miru”

Predstavljena monografija “Otočki bataljun u ratu i miru”

PREKO – U Gradskoj knjižnici Zadar u ponedjeljak, 26. rujna predstavljena je monografija “Otočki bataljun u ratu i miru”. 

Zapovjednik postrojbe Joško Pulja istaknuo je da su ih često znali pitati gdje su bili tih dana. 

– Mislim da fotografije u knjizi govore više od riječi, govore o tome gdje smo bili i toga se ne sramimo. Sudjelovali smo u časnoj bori, branili smo Hrvatsku i već 25 godina obilježavamo godišnjice osnutka naše postrojbe i ponosno se prisjećamo naših poginulih suboraca i prijatelja, kazao je Pulja.

Predstavljanje knjige bio je uvod je u obilježavanje 25. obljetnice osnutka Mješovitog odreda mornaričkog pješaštva Ugljan – Dugi otok, poznatijeg kao Otočki bataljun. Program obilježavanja nastavlja se u petak, 30. rujna, kada će se u Katedrali sv. Stošije u Zadru služiti sveta misa za sve poginule branitelje i pripadnike Otočkog bataljuna, a u 12 sati održati svečana akademija u HNK Zadar. U povodu 25. obljetnice Dana obrane grada Zadra i osnivanja Otočkog bataljuna, bit će upriličen dolazak ratnog broda Hrvatske ratne mornarice RTOP-21 Šibenik. Raketna topovnjača Šibenik uplovit će u Zadar  u četvrtak, 29. rujna u 17 sati, i bit će usidrena na Liburnskoj obali. Za Zadrane i posjetitelje bit će upriličeno slobodno razgledavanje i posjet ratnom brodu u  petak, 30. rujna od 9 – 22 sata.

Promociju monografije vodili su Ante Mihić i zapovjednik Joško Pulja.