U srijedu drugi Sajam otočnih proizvoda u Preku

U srijedu drugi Sajam otočnih proizvoda u Preku

PREKO – Nakon vrlo dobro posjećenog prvog izdanja, u organizaciji LAG-a Mareta, Općine Preko i TZO Preko, u srijedu, 20. srpnja u središtu Preka održat će se drugi ljetni Sajam otočnih proizvoda Ugljana i Pašmana.

Kako planiraju organizatori, tijekom srpnja i kolovoza, svake srijede u 19 sati na mulu u središtu Preka, održat će se ukupno šest sajamskih priredaba, a sve s ciljem bogatije turističke ponude i poticanja domaćeg stanovništva na proizvodnju autohtonih i tradicionalnih proizvoda. Namjera je ovog projekta i dodatno povezati otoke Ugljan i Pašman, koji je perjanica otočne proizvodnje i dobitnik najviše priznanja Hrvatski otočni proizvod.

– U Preku se očekuje desetak izlagača, među kojima izdvajamo Udrugu žena Luzor iz Preka, sekciju koja se bavi tkanjem. Svoje proizvode izložit će i višestruko nagrađivani maslinar Vojko Škopić iz Ugljana, zatim obrt Banić iz Kraja, Nataša Burmeta iz Neviđana, Ljiljana Mađerić iz Pašmana i još nekoliko atraktivnih izlagača. Dođite u srijedu do Preka i uvjerite se u kvalitetu lokalnih, otočnih proizvoda od prirodne kozmetike, rukotvorina, džemova, likera, uporabnih predmeta izrađenih od drveta masline, ukiseljenog motara, prerađene ribe, drvenih igračaka, maslinova ulja…, poručila je voditeljica ureda LAG-a Mareta Emila Šimičić Bajlo koja nam je otkrila da se za početak rujna priprema veliki Sajam otočnih proizvoda u koji će se održati u gradu Ninu.