Počeli radovi na Klupi zalazećeg Sunca u Mulinama!

Počeli radovi na Klupi zalazećeg Sunca u Mulinama!

MULINE – Ni olujna bura ni povremena kiša nisu u petak, 15. srpnja odgodile početak radova na novoj mozaik-klupi gospođe Božice Kliman u Mulinama.

– Okupili smo se predvečer nas nekoliko prošloljetnih prijatelja iz Mostira i počeli slagati prvi mozaik, s prednje strane klupe, okrenute moru. Priznajem, mislila sam da nitko neće doći jer je vrijeme uistinu bilo loše, ali nisam mogla iznevjeriti svoje marljive “asistente” koji su me čekali u Mulinama, kaže gospođa Kliman, koja je dosad napravila dvije unikatne mozaik-klupe u Ugljanu, ispred ureda Turističke zajednice i u uvali Mostir. 

Klupa zalazećeg Sunca u Mulinama s prednje, morske strane imat će motiv maslina jer je to, smatra gospođa Kliman, najjača poveznica s mjestom u kojemu se nalazi stari antički mlin za masline, a s leđne, kopnene, strane bit će zalazak Sunca. Na bočnim stranama vjerojatno će biti nešto morsko, ribarsko, ali odluku o tome donijet će u tijeku rada.

-Dopusti li vrijeme, kupa će, nadam se, biti gotova do 15. kolovoza, blagdana Vele Gospe. Dinamika radova ovisi i o mojim pomagačima. Bude li nas kao prethodne dvije godine, sigurna sam da ćemo 15. kolovoza “prerezati vrpcu”, dodaje u šali gospođa Kliman, autorica ovog jedinstvenog projekta koji je već postao zaštitni znak Ugljana, a nadamo se uskoro i ostalih mjesta na otoku.