Ovoga ljeta Muline će dobiti unikatnu mozaik-klupu Božice Kliman

Ovoga ljeta Muline će dobiti unikatnu mozaik-klupu Božice Kliman

UGLJAN – Kako je i najavljeno prošle godine, ovoga ljeta Muline će krasiti unikatna mozaik-klupa, autorski rad umjetnice Božice Kliman.

Prva klupa postavljena je 2014. ispred ureda Turističke zajednice u Ugljanu u sklopu projekta “Svako misto svoju klupu ima”, druga lani sredinom kolovoza u uvali Mostir, a treća će biti okrenuta prema zapadu i zalasku Sunca u uvali Muline. Kako najavljuje autorica projekta Božica Klimna, radovi počinju 15. srpnja u ranim večernjim satima i vjerojatno će trajati 30-ak dana.

Uz gospođu Kliman, na klupi uvijek rade i vrijedni “pomagači”, volonteri, gosti, turisti, domaći, svi koji žele ostaviti trajni, autorski pečat na ovom jedinstvenom umjetničkom djelu. U protekle dvije godine, svoj obol dalo je nekoliko tisuća anonimnih “umjetnika” iz svih europskih zemalja čekajući u redu da stvore uspomenu za stare dane.

Klupu, u koju će biti utrošeno više od šest četvornih metara razbijenih keramičkih pločica ili, kako kako kaže autorica, više tisuća komadića mozaika, u betonu je izlio majstor Sahib Delić.

Želite li biti dio ovog jedinstvenog projekta, dođite u petak, 15. srpnja navečer na mul u uvali Muline i pridružite se izradi Klupe zalazećeg Sunca!

Projekt podupiru Općina Prteko i TZ mjesta Ugljan.