Nadarena, disciplinirana i radišna generacija otočnih učenica

Nadarena, disciplinirana i radišna generacija otočnih učenica

PREKO – Svečanom podjelom svjedodžba, učenice četvrtog razreda Glazbene škole Blagoja Berse, odjela suvremenog plesa, završile su i obilježile program plesnog obrazovanja. 

Po mnogo čemu je ovo poseban događaj, a najviše po izrazito nadarenoj, discipliniranoj i radišnoj generaciji učenica koje su pod stručnim vodstvom nastavnice Tanje Stipčević svladale nastavni plan i program, sudjelovale na školskim produkcijama u Zadru i Preku, gostovale na plesnoj večeri u  Šibeniku, sudjelovale u programu obilježavanja Međunarodnog dana plesa u Zadru i Preku, a kao najvažniji događaj izdvaja se sudjelovanje na Reginalnom natjecanju učenika suvremenog plesa u Velikoj Gorici u veljači ove godine, gdje su osvojile visoku i zasluženu drugu nagradu.

– Sve ovo ima posebnu vrijednost ako razmišljamo u kontekstu rada u Preku, gdje Glazbena škola Blagoja Berse već godinama pokušava ustrojiti područni odjel kako bi  zainteresiranoj djeci omogućila umjetničko obrazovanje iz glazbe i plesa, a da pritom njsu ograničeni putovanjima u Zadar. Upravo zato škola nastoji i sljedeću školsku godinu ostvariti program obrazovne vertikale, tj. upisa u pripremni program srednjoškolskog obrazovanja u Preku kako bi mladim i nadarenim plesačima bilo dostupno daljnje obrazovanje, ističe nastavnica Stipčević.

Još jednom, želimo puno uspjeha u radu ovoj prvoj, a nadamo se ne i posljednjoj generaciji vrijednih učenica: Josipi Blaslov, Tei Končurat, Noel Končurat, Sari Kurtin,Tini Kurtin, Donateli Longin, Eni Školjarev, Stefani Vitlov, Mariji Zelenčić, Pauli Vidov, Lauri Lončar i Petri Marfat
 
Fotografije Barbara Kurtin