Mještani Zapuntela dobit će prostor za društvene aktivnosti

Mještani Zapuntela dobit će prostor za društvene aktivnosti

PREKO/ZADAR – Grad Zadar pokrenuo je postupak nabave bagatelne vrijednosti za sanaciju društvenog doma u Zapuntelu na otoku Molatu.

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije odbrilo je Gradu sredstva za sufinanciranje u iznosu do najviše 138,400 kuna bez PDV (173 tisuće s PDV-om) što čini 58 % od procjenjene vrijednosti projekta koja iznosi 238,419 kuna bez PDV-a (298,024 s PDV-om.)

U cilju poboljšanja uvjeta života te kao preduvjet oživljavanja društvene aktivnosti u Zapuntelu, lokalnom stanovništvu potrebno je osigurati funkcionalni prostor. Također u naselju ne postoji adekvatan prostor za rad liječnika koji dva puta tjedno obilazi pacijente.

Mještani su 2009. godine od nadležnih institucija zatražili pomoć za sanciju ove zapuštene zgrade bivše osnovne škole, izgrađene oko 1947. godine u kojoj bi se osigurala i prostorija za rad liječnika. Dom zdravlja Zadarske županije osigurao je tada oko 200 tisuća kuna, a s tim iznosom sanirao se krov te se uredio dio unutrašnjosti zgrade. No, kako financijska sredstva nisu bila dostatna da se zgrad sanira u cijelosti, ona još uvijek nije u funkciji.

Ovom sanacijom mještani Zapuntela konačno će dobiti adekvatan multifukcionalni prostor, u kojem će se osim prostorije za rad liječnika osigurati i prostor za razne društve namjene, naročito tijekom turističke sezone.

Krajni rok za dostavu ponuda na postupak javne nabave je 20. lipnja. Rok za završetak svih aktivnosti na projektu je 31. ožujka sljedeće godine. Detalje o natječaju možete pronaći ovdje.

foto: Zapuntel.hr