Lenko Kolega prvi dobitnik nagrade za najboljeg kontrolera

Lenko Kolega prvi dobitnik nagrade za najboljeg kontrolera

PREKO/ZADAR – Kaljski Zadranin Lenko Kolega, rukovoditelj računovodstva, kontrolinga i financija tvrtke Cromaris, dobitnik je nagrade za najboljeg kontrolera kao voditelj projekta uvođenja sustava praćenja kaveznog uzgoja morske ribe.

Nagrada najboljem kontroleru dodijeljena je ove godine prvi put, u sklopu konferencije “Najnoviji trendovi u kontrolingu”, u organizaciji tvrtke Poslovna učinkovitost, koja je održana u srijedu u hotelu Westin Zagreb, piše Zadarski list.

Prijaviti su se mogli pojedinci koji su u posljednjih 12 mjeseci uspješno završili projekt iz područja kontrolinga ili su ostvarili iznimne rezultate u području kontrolinga koji se vrednuju za dobivanje nagrade. Sve pristigle projekte ocjenjivalo je stručno peteročlano povjerenstvo.

– Poanta je u tome da se prepozna razmišljanje kontrolera kako riješiti poslovni problem. Kvalitetne odluke menadžera ovise o doprinosu kontrolera i o tome kako oni u pojedinoj tvrtki uspiju oformiti kontroling, analizu i izvještavanje.  Kontroler mora stvoriti vrijednost kompaniji, a projekt tvrtke Cromaris, prema ocjeni stručnog povjerenstva, u tome je u potpunosti uspio, kazao je proglašavajući pobjednika predsjednik peteročlanog žirija Nikola Cvjetković, financijski direktor i član Uprave AWT Internationala.

– Projekt koji smo prijavili je uvođenje SAP ERP-a i SAP Business Intelligencea u poslovanje Cromarisa pri čemu smo pokušali ugraditi neke naše spoznaje u sustavno rješenje. Napravili smo integrirano rješenje za praćenje kaveznog uzgoja ribe kakvo do sada nije postojalo. Implementirali smo standardni SAP-ERP koji smo nadogradili rješenjem koje je sve informacije objedinilo na jednom mjestu, rekao je nagrađeni Lenko Kolega.

U finalnoj konkurenciji bili su još Maja Vorkapić iz Compinga i Iva Meštrović iz Hrvatske lutrije, Davor Jambrešić iz Croatia osiguranja te Margarita Đurek i Iva Koletić David iz tvornice ulja Zvijezda.