Oliver Telac i Santa Fe Band snimili baladu „Mojoj prvoj ljubavi“

Oliver Telac i Santa Fe Band snimili baladu „Mojoj prvoj ljubavi“

SUTOMIŠĆICA – Obišao je cijeli svijet, oplovio sva mora i oceane, ali prvu ljubav nije zaboravio! Tvrdi to nekadašnji pomorac Oliver Telac iz Sutomišćice, koji je nakon 37 godina uglazbio sjećanja i uspomene na ranu mladost i dotad neproživljeno iskustvo.

– Pjesma „Mojoj prvoj ljubavi“ nastala je 1979. godine, kada sam se kao 19-godišnji „mali od kužine“ s brodom zatekao u Baru u vrijeme velikog potresa koji je pogodio jug Hrvatske i dio Crne Gore. Danima smo bili zarobljeni u luci, razdirale su me čežnja i tuga za djevojkom. Na šteku cigareta zapisao sam kako se osjećam, a onda za dugih noći na moru složio stihove i uobličio ih u pjesmu, prisjeća se Oliver Telac, poznati sutomiški modelar brodova i, kako priznaje, glazbenik iz ljubavi.

Na pitanje zašto je pjesma „Mojoj prvoj ljubavi“ tako dugo čučala u ladici, nema pravi odgovor, ali, priznaje, kada ju je prije nekoliko mjeseci odlučio uglazbiti, sve se dogodilo u trenu. Okupio je ekipu mladih sutomiških muzičara, s kojima godinama svira „za svoju dušu“ i na ponekoj fešti, i u studiju Ivana Grancarića u Zadru snimio ljubavnu baladu posvećenu nezaboravnoj prvoj ljubavi.

– Pjesma nam je odmah svim nekako sjela, podupiru nas iu Turističkoj zajednici i Općini Preko, a moj dobar poznanik Goran Pelajić s Radio Splita pohvalio ju je na prvo slušanje. Kao i profesionalni violinist Domagoj Bašić koji nam se priključio u studiju. Prateće vokale otpjevala je Antonija Bašić, a u grupi Santa Fe Band sviraju još Marko Telac, Ivica Vlakić, Marin Profaca, Denis Špar i Joško Kucelin, kaže Oliver Telac, koji je sa svojim mladim sumještanima sudjelovao u snimanju dokumentarnog filma o pomorcima „Modri kavez“ Brune Bajić, gdje su izveli pjesmu napisanu 1989. godine „Hvala tebi“.

Sredinom svibnja Santa Fe Band i Oliver Telac snimili su s Tomislavom Ivanovim iz Poljane najavni spot za pjesmu „Mojoj prvoj ljubavi“ koji se vrti na YouTubeu, a do početka ljeta planiraju snimiti još jedan s dvoje mladih „glumaca“ na plaži u Zatonu. Pjesma će biti emitirana i na Radio Zadru u emisiji „Pomorska večer“, a do kraja godine, nada se Telac, bit će snimljeno i njegovih 12 autorskih pjesama za prvi nosač zvuka s grupom Santa Fe Band.