U nedjelju u Preku ‘Gospodar otoka – uspon na Sv. Mihovil’

U nedjelju u Preku ‘Gospodar otoka – uspon na Sv. Mihovil’

PREKO – U nedjelju 29. svibnja 2016. godine održat će se premijerno izdanje projekta Gospodar otoka – uspon na Sv. Mihovil, a sastoji se od dvije discipline – natjecateljski maraton te rekreativno hodanje/šetnja.
Riječ je, kažu organizatori, o jedinstvenom projektu kojim se namjerava promovirati novi turistički brend Avantura otok za koji je Općina Preko nedavno od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije povukla 830 tisuća kuna. Time će se otok Ugljan promovirati kao destinacija sportsko-rekreativnog turizma…
–    To nam je iznimno važno zbog produljenja sezone, odnosno povećanja broja gostiju i pred i post sezoni. Na ovaj način promovirat ćemo atrakcije koje pruža naša općina, jer je i staza koncipirana da se prolazi šetnicom u Preku, uz otočić Školjić i plažu Jaz, da bi se nastavilo ‘ruralnim’ dijelom otoka koji nudi brojne, neotkrivene atrakcije, poput mreže suhozida, ostataka rimskog agera i atraktivnih odmorišta i vidikovaca u zaleđu otoka, sve do cilja i glavne otočne atrakcije – tvrđave sv. Mihovila, rekao je direktor Turističke zajednice Općine Preko Ante Brižić.Organizaciju potpisuju Triatlon klub Zadar, Općina Preko i Turistička zajednica Općine Preko. Partneri su Škola trčanja Zadar, nogometni klub Sv. Mihovil, LAG Mareta i brojne udruge s otoka i Zadarske županije.

Za sve sudionike utrke i rekreativne šetnje do sv. Mihovila organiziran je besplatan prijevoz iz Zadra brodom Barba Ive koji s Branimirove obale kreće u nedjelju u 08:00 sati.
–    Prijave se zaprimaju zaključno s petkom 27. svibnja na e-mail tkzadar@gmail.com. Kotizacija je 40 kuna, uključena je majica, priznanje za sudjelovanje na natjecanju i obrok, a 10 kuna od svake prijave donirat će se Matici umirovljenika Preko za opremanje prostorija. U prijavi je potrebno navesti ime i prezime, godinu rođenja, matični klub (za utrku), disciplinu u kojoj će sudjelovati (utrka muškarci, utrka žene, rekreativno hodanje/šetnja) i veličinu majice, kaže Ivan Gobin iz triatlon kluba Zadar.

IBAN ZA UPLATE (TK ZADAR): HR8324070001100345316.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na broj mobitela 098/1805434 na facebook stranici Sv. Mihovil – Otok Ugljan.
Vidimo se u nedjelju u Preku na Gospodaru otoka!