Veliko priznanje za Sv. Mihovil: Jaklin u stožeru reprezentacije

Veliko priznanje za Sv. Mihovil: Jaklin u stožeru reprezentacije

PREKO – Veliko priznanje nedavno je stiglo na adresu otočnog nogometnog kluba Sv. Mihovil. Voditelj omladinskog pogona Krešimir Jaklin priključen je stožeru U-15 i U-17 hrvatske ženske nogometne reprezentacije na poziciji trenera vratara…Jaklin je, tako, od 4. do 9. siječnja 2016. godine u Rovinju sudjelovao na zimskom ženskom kampu hrvatske ženske reprezentacije U-15, U-17 i U-19 na kojem su sudjelovale djevojke iz svih dijelova Hrvatske, te hrvatske igračice koje žive izvan domovine, u Bosni i Hercegovini, Austriji, Njemačkoj i Kanadi. Trenirao je uzraste U-15 i U-17 kao pomoćnik izbornika, Zadranina Božidara Miletića…

Velika je čast za naš klub da imamo svojeg predstavnika u radu neke od reprezentativnih selekcija. To pokazuje da je naš rad s mladim uzrastima prepoznat i van granica naše županije i može svima biti dodatan poticaj za još bolji rad u mladim uzrastima. HNS će poticati rad sa mladim kategorijama žena, pa ćemo tako i mi već od veljače pokrenuti školu nogometa za djevojčice na otocima Ugljan i Pašman, rekao je predsjednik Nšk sv. Mihovil Darijo Korenov.

Kamp su posjetili i članovi delegacije Hrvatskog nogometnog saveza, tehnički direktor Romeo Jozak te viši savjetnik predsjednika Zorislav Srebrić.

Na ovom zimskom kampu vidjeli smo jedan značajan iskorak na planu ženskog nogometa, ne samo kvantitetom nego i kvalitetom, s čime možemo biti jako zadovoljni. Protekle godine smo oformili selekciju U-15 koju imaju već sve zemlje u Europi koje se ozbiljno bave ženskim nogometom, pa je i ovaj kamp organiziran na tom tragu. Vjerujem da s pravom očekujemo da i ženske reprezentacije u nadolazećom razdoblju naprave korak naprijed u rezultatskom smislu, rekao je Srebrić.