DOMOLJUBNA U SALIMA: Zahvaljujući sadašnjoj Vladi, život na otocima nikad teži i gori!

DOMOLJUBNA U SALIMA: Zahvaljujući sadašnjoj Vladi, život na otocima nikad teži i gori!

Sali, 25. listopada 2015. – Kandidati HDZ-a i Domoljubne koalicije IX. Izborne jedinice, Božidar Kalmeta, Ante Župan i Josip Bilaver obišli su Sali i Dugi otok i dan su proveli u srdačnom i prijateljskom druženju s otočanima.Predsjednik ŽO HDZ-a Zadarske županije i kandidat na listi, gradonačelnik Zadra, Božidar Kalmeta istaknuo je da, zahvaljujući nesposobnosti te nezainteresiranosti ove Vlade za otoke, život na njima nikad nije bio gori.

Dragi moji otočki prijatelji, ova je Vlada, kao što znate, podigla cijene brzobrodskih linija i potrudila se ograničiti broj dnevnih putovanja po povlaštenoj otočkoj karti, čime je život na otocima učinila još skupljim i težim. Cijene vinjeta za automobile s 0 kuna porasle su na 80 kuna. Tim je potezom, također, otočanima uzela dodatnih 4 milijuna kuna. Kad je u pitanju infrastruktura nije napravljeno ništa, niti jedna  riva, dom za stare i nemoćne, vrtić, državna cesta… Zato za otočane gora od ove Vlade ne može postojati jer je potpuno zapustila otoke i umjesto da je poticala ostanak na njima radili su upravo suprotno, poticali su odlazak, nastavio je Kalmeta.
Kalmeta je kazao kako Domoljubna koalicija ima program i mjere i za naše otoke  kojim će olakšati življenje otočnom stanovništvu kroz daljnje subvencije prijevoza i izgradnju infrastrukture kako društvene tako i komunalne.

Tako primjerice znamo da Salima treba lukobran i napravit ćemo ga, a odgovorit ćemo i na potrebe svih ostalih otočnih mjesta, za razliku od SDPove koalicije koja nudi samo prazne priče, zaključio je Kalmeta i pozvao otočane da izađu na izbore i zaokruže listu Domoljubne koalicije i izaberu ljude koji mogu i žele napraviti puno više za bolji život svih otočana.